Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Maska od kože: Početak
Maska od kože - još jedan nastavak kultne franšize
Maska od kože - još jedan nastavak kultne franšize

U bioskopima: Maska od kože: Početak

Horor triler „Maska od kože: Početak“, koji radnjom prethodi kultnom horor filmu „Teksaški masakr motornom testerom“ iz 1974. godine, u beogradskim bioskopima je od četvrtka 12. oktobra.

Radnja filma otkriva koji su događaji formirali zloglasnog jezivog ubicu Lederfejsa.

Nasilni tinejdžer sa troje prijatelja beži iz psihijatrijske ustanove u Teksasu. Oni kidnapuju mladu medicinsku sestru (igra je Vanesa Grejs) i vode je na put iz pakla. Mladića, osuđenog na život prepun tragedija i strahota progoni poremećeni osvetoljubivi šerif, zbog čega potpuno gubi kontrolu, kreće u masovno ubijanje i postaje čudovište po imenu Lederfejs (Leatherface, Maska od kože).

Film režiraju Aleksandro Bustiljo i Žulijan Mauri, a u glavnim ulogama su, osim Vanese Grejs, Lili Tejlor koja je preuzela ulogu majke mladog Lederfejsa, Stiven Dorf u ulozi ludog policajca, Džesika Madsen, Džejms Blur i Sem Strajk u ulogama odbeglih zatvorenika psihijatrijske bolnice i britanski glumac Sem Koleman kao Bad (Lederfejs).

Filmska franšiza „Teksaški masakr motornom testerom“ doživeo je u prethodnim decenijama brojne nastavke, varijante i ostvarenja. Zanimljivo je da je ovo prvi film koji nije sniman na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država. Ekipa ga je realizovala u Bugarskoj, zbog ušteda.

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Leatherface / Maska od kože: Početak. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Žanr: horor, triler. Država i godina proizvodnje: USA / 2017. Režija: Alexandre Bustillo, Julien Maury. Uloge: Finn Jones, Stephen Dorff, Nicole Andrews, Lili Taylor, Sam Coleman, Vanessa Grasse, Sam Strike, Jessica Madsen.

https://youtu.be/HlyFXiWECKs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.