Naslovna » Izlasci » Akcije » Crveni krst Beograda: Akcija „Zamrznute slike“

Crveni krst Beograda: Akcija „Zamrznute slike“

Danas, 18. oktobra od 17.00 do 19.00, u Knez Mihailovoj ulici Crveni krst Beograda realizuje akciju „Zamrznute slike“.

Ispred nekadašnjeg restorana „Ruski car“ CKB će informisati građane, pre svega mlade, o problemu trgovine ljudima.

Tom prilikom, deo volontera Crvenog krsta Beograda će performansom pod nazivom „Zamrznute slike“ simbolično predstaviti osnovne oblike trgovine ljudima, dok će ostali volonteri na štandu naše organizacije građane upoznati sa programom borbe protiv trgovine ljudima koji Crveni krst realizuje već dugi niz godina.

Na taj način direktno i indirektno ćemo biti deo akcija koje se u celom svetu sprovode kako bi se okončao ovaj zločin i pokazala solidarnost sa njihovim žrtvama.

Evropska komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Ove godine će prilikom obeležavanja ovog dana u Republici Srbiji značajna pažnja biti usmerena na promociju upravo usvojene „Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i decom za period od 2017. do 2022“.

U akciji obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, pored Crvenog krsta, učestvuje i NVO „Unitas“. U organizaciji Crvenog krsta Srbije, danas od 20.00 u „Teatru 78“ biće održana pozorišna predstava „Rasprodaja – moje telo, moja imovina“ u izvođenju amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Šida, u režiji Cvetina Aničića. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.