Naslovna » Izlasci » Doček odbojkašica – evropskih šampionki večeras ispred Starog dvora

Doček odbojkašica – evropskih šampionki večeras ispred Starog dvora

Večeras, 2. oktobra od 19.30, na platou ispred Starog dvora, biće organizovan doček odbojkašica Srbije koje su osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali pozvao je sve navijače reprezentacije da dočekaju šampionke i da „što masovnijem prisustvom pokažemo koliko poštujemo njihov trud i trijumf“.

U finalu u Bakuu reprezentativke Srbije savladale su Holanđanke sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18). Naše odbojkašice već od osvojile zlatnu medalju 2011, a najnovija zlatna je petnaesta medalja na svim takmičenjima od osamostaljenja, 2006. godine.

Na turniru u Azerbejdžanu, pod vođstvom selektora Zorana Terzića, odbojkašice Srbije su osvojile titulu prvaka Evrope bez izgubljene utakmice: Holandija je poražena dva puta, a pobeđene su i Češka, Belgija, Belorusija i Turska.

Bronzanu medalju osvojila je Turska, koja je pobedila Azerbejdžan sa 3:1.

U idealnoj postavi Evropskog prvenstva našle su se i Brankica Mihajlović (najbolji primač), Stefana Veljković (najbolji srednji bloker) i Tijana Bošković (najbolji kreator). MVP turnira je Tijana Bošković. (Beoinfo / danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.