Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival tribute bendova u Akademiji 28

Festival tribute bendova u Akademiji 28

Festival tribute bendova koji će biti održan 6. i 7. oktobra, tradicionalno će otvoriti novu koncertnu sezonu kluba Akademija 28.

Ovogodišnji Festival tribute bendova, koji se održava šesti put, biće u potpunosti posvećen jugoslovenskom roku i bendovima koji su obeležili osamdesete godine prošlog veka na ex YU sceni osamdesetih godina prošlog veka.Za dž

Izbor je pao na dva sastava – Beogradski tribute Bijelo dugme i Brian Mc Shtull, tribute grupe Azra.

Prvoga dana (6. oktobra) nastupiće tribute Bijelog dugmeta, koji će se po prvi put predstaviti publici Akademije 28. U pitanju je bend poznat široj javnosti po učešću na prošlogodišnjem Beer Festu, ali i mnogobrojnim klupskim i festivalskim nastupima u zemlji i regionu.

Bend je nastao 2014. godine  sa idejom da na istovetan način predstavi nekadašnji legendarni sastav Bijelo dugme.

Sastav:

vokal – Boris Kraguljac,
prateći vokal – Ljiljana Radovanović,
gitara – Miloš Jovanović,
klavijature – Milan Dajović,
bas gitara – Nemanja Cvijović i
bubanj – Ivan Ranković – Raka.

https://www.youtube.com/watch?v=0Im4vh4EPpw

U subotu je planiran nastup jednog od tribjut sastava koji izvodi muziku najuticajnijih jugoslovenskih novotalasnih/rok bendova. U pitanju je Brian Mc Shtull, sastav koji je ubrzo postao rado viđen gost Akademije 28.

Kako se navodi na njihovoj Facebook stranici bend je nastao „u jesen 2011. godine u sastavu četvorice entuzijasta i velikih ljubitelja Azre okupljenih pod strogom, Dačinom, dirigentskom palicom“.

Sastav:

vokal i glavna gitara – Danilo Jevtović Dača,
prateći vokal i gitara – Aleksandar Kovačević Koča,
bas gitara – Luka Ostojić Otac Luka i
bubanj – Borko Stojačić Borkoni.

https://www.youtube.com/watch?v=Lx_fKgT4COs

Koncerti će biti održani u klubu Akademije 28 sa početkom u 22.30. Ulaz je slobodan. Mesta se mogu rezervisati pozivom na broj 011/3619-342. (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)