Naslovna » Izlasci » Festivali » Filmska revija Cinemafest 2017
Cinemafest 2017: The Assignment
Cinemafest 2017: The Assignment

Filmska revija Cinemafest 2017

Od 2. do 8. novembra u Sava centru i bioskopima Cineplexx u Beogradu, Kragujevcu i Nišu biće održana filmska revija Cinemafest.

Po uzoru na nekadašnju Cinemaniju, po drugi put u Srbiji, održaće se ova manifestacija koja predstavlja nove filmske hitove.

Reviju otvara najkontroverzniji ruski film godine „Matilda“ reditelja Alekseja Učitelja, koji se bavi odnosom balerine Matilde Kšesinske i budućeg cara Nikolaja Drugog.

Ovo ostvarenje je podiglo dosta prašine, pa je dozovolu za prikazivanje na matičnoj teritoriji moralo da izda Ministarstvo kulture ruske federacije.

Poljska glumica Mišalina Olzanska koja tumači naslovnu ulogu je potrvdila dolazak i ona će na beogradskoj premijeri svečano otvoriti reviju u Sava centru.

Cinemafest 2017 predstavlja i…

Cinemafest 2017: Suburbicon
Cinemafest 2017: Suburbicon

Cinemafest 2017 donosi još desetak naslova po izboru Ivana Karla.

Wonder Wheel“ je film Vudija Alena koji će u Beogradu biti ekskluzivno prikazan mesec dana pre starta američke bioskopske distribucije.

Tu su i novi radovi reditelja Daga Limana – „The Wall„, Voltera Hila – „The Assignment“ u kome igraju Sigurni Viver i Mišel Rodrigez, dugoočekivani „Wonderstruck“ Toda Hejnsa sa Džulijen Mur.

Gledaćemo i novi projekat Džordža Klunija „Suburbicon“ čiji su scenario napisala braća Koen i koji je svetsku premijeru imao na nedavno završenom festivalu u Veneciji

Sa festivala u Torontu na Cinemafest stiže francuska komedija „C’est la vie!„, autorskog dvojca Olivier Nakache i Eric Toledano – tvoraca velikog evropskog bioskopskog hita „Nedodirljivi“. (danubeogradu.rs)

Cinemafest 2017 – program

Sava centar

Četvrtak, 2. novembar
20.00… Matilda (Матильда)

Petak, 3. novembar
20.00… Muzej čudesa (Wonderstruck)

Subota, 4. novembar
20.00… Čudesna panorama (Wonder Wheel)

Nedelja, 5. novembar
18.00… Ispod mosta, među stijenama
20.00… I to je život (C`est la vie)

Ponedeljak, 6. novembar
20.00… Zid (The Wall)

Utorak, 7. novembar
20.00… Zadatak (The Assignment)

Sreda, 8. novembar
20.00… Predgrađe (Suburbicon)

Pored toga filmska revija Cinemafest biće održana i u bioskopima Cineplex u Beogradu, Kragujevcu i Nišu. Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava centra i svim prodajnim mestima Eventima.