Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Štark arena: Kraftwerk – 3D koncert

Štark arena: Kraftwerk – 3D koncert

U Štark areni, 24. februara, nastupiće pioniri elektronske muzike Kraftwerk koji će predstaviti svoj novi projekat, 3D koncert, „Gesamtkunstwerk“ – potpuno umetničko delo.

Ulaznice za ovaj koncert u prodaji su po ceni od 3290 RSD na svim prodajnim mestima Eventima, na blagajnama Štark arene i Bilet centra Beograda. Ceo parter je već rasprodat!

Multimedijski projekat Kraftwerk pokrenuli su 1970. godine Ralf Hiter (Ralf Hütter) i Florijan Šnajder (Florian Schneider). Postavili su svoj elektronski Kling Klang Studio u Diseldorfu, u Nemačkoj, gde su osmislili i producirali sve Kraftwerk albume.

Kultni Kraftwerk

Do sredine sedamdesetih godina prošlog veka grupa Kraftwerk ostvarila je međunarodnu slavu na osnovu svojih revolucionarnih elektronskih „zvučnih krajolika“ i muzičkih eksperimenata sa robotikom i drugim tehničkim inovacijama. Svojim vizijama budućnosti, grupa Kraftwerk stvorila je zvučnu podlogu za digitalno doba 21. veka.

Njihove kompozicije, koje koriste inovativne tehnike, sintetičke glasove i kompjuterizovane ritmove, imale su ogroman uticaj na međunarodnom nivou i u čitavom nizu muzičkih žanrova: od elektro muzike do hip-hopa, od tehna do sintpopa.

Svojim živim nastupima Kraftwerk – Ralf Hiter, Hening Šmic, Fric Hilpert i Falk Grifenhagen – ilustruju svoje verovanje u odgovarajući doprinos kako čoveka, tako i mašine. (danubeogradu.rs)