Naslovna » Izlasci » Kulturni centar Baraka u centru Beograda

Kulturni centar Baraka u centru Beograda

U petak, 13. oktobra, u centru Beograda biće otvoren Kulturni centar Baraka, zamišljen kao platforma za kulturno umrežavanje, edukaciju i promociju umetnosti i nezavisne umetničke scene.

U Makedonskoj 42 (ulaz iz Nušićeve) prostor će biti namenjen umetnicima iz oblasti filma, pozorišta, muzike, likovnih, primenjenih umetnosti i novih tehnologija, prenosi SEE Cult.

Po navodima osnivača, ideja KC Baraka jeste da razvije polje za delovanje nezavisnih umetnika u svim umetničkim i stvaralačkim oblastima: film, pozorište, muzika, slikarstvo, primenjene umetnosti, kao i u sferi novih tehnologija koje su neizostavljive u današnje doba.

Na otvaranju KC Baraka biće predstavljena „Branina scena“ – bina koja je delo umetnika Branislava Nikolića, jednog od učesnika grupne izložbe koja će potom biti otvorena. Među umetnicima koji izlažu su i Maja Milovanović, Marko Crnobrnja, Vesna Crnobrnja, Marija Đurić, Nataša Škorić, Branko Đukić, Jovan Jović, Jovan Lojić i Marko Miletić.

Muzički program obuhvata nastup benda Gazorpazorp, kao i emitovanje spotova i muzike grupe Disciplin A Kitschme.

Publika će imati priliku da pogleda i autorske kratkometražne filmove, te predstavu „Kratka istorija vatre“ trupe Tri groša, koju su formirali mladi pozorišni umetnici sa misijom da unaprede nezavisnu umetničku scenu kroz umetničku praksu, neformalno obrazovanje i umrežavanje.

Otvaranje novog prostora KC Baraka biće obeleženo i početkom emitovanja programa Radija Baraka.

KC Baraka – program otvaranja

Petak, 13. oktobar

19.00… Otvaranje – „Branina scena“, umetnik Branislav Nikolić

19.15… Bend Gazorpazorp

20.00… Grupna izložba
Maja Milovanović, Marko Crnobrnja, Vesna Crnobrnja, Marija Djurić, Nataša Škorić, Branislav Nikolić, Branko Djukić, Jovan Jović, Jovan Lojić, Marko Miletić

20.30… Spotovi i muzika Disciplina kičme

21.00… Projekcije autorskih kratkometražnih filmova

21.30… Predstava: „Kratka istorija vatre“, trupa Tri groša

22.00… Početak emitovanja programa Radio Baraka

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.