Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi Etnology Fest u Beogradu
Etnology Fest: Saha Republika
Etnology Fest: Saha Republika

Prvi Etnology Fest u Beogradu

Od 12. do 15. oktobra u Muzeju nauke i tehnike i Etnografskom muzeju biće održan prvi Etnology Fest.

Festival je međunardnog karaktera i predstaviće širok spektar etnom inspirisanih tema kroz formu različitih umetničkih formi.

Publici će biti prikazana veza između društva i umetnosti, a u fokusu će biti jedna od zemalja učesnica, ove godine je to Rusija.

Specijalni naglasak je stavljen na tradicionalnu umetnost i nematerijlno kulturno nasleđe kao i na njihovu kontinuiranu prisutnost u savremenom društvu kroz modernu umetnost.

U četiri dana posetioci će moći da prisustvuju predavanjima eminentnih kustosa, intersantnim radionicama i originalnim modnim Ethno Couture revijama.

Pravi Etnolgy duh posetioci će moći svakodnevno da osete kroz Etno bazar koji će prirediti učesnici festivala, od 14.00 do 18.00 u Muzeju nauke I tehnike (Skender begova 51).

Specijalni gosti Etnology Fest-a jesu majstori izrade tradicionalnih kostima i nakita iz Saha Republike (Jakutija), proslavljeni modni kreator iz Rusije – Slava Zaitsev, Nacionalni ansambl pesama i igara „Kolo“, Etno mreža i čuvena modna kuća ručno rađenih džempera – Sirogojno. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.