Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam nameštaja od 7. do 12. novembra

Sajam nameštaja od 7. do 12. novembra

Planirajte svoje vreme unapred – ovogodišnji, 55. Međunarodni sajam nameštaja počinje u utorak 7. novembra i traje do nedelje 12. novembra, u halama 1, 1a, 2, 3, 3a i 4 Beogradskog sajma.

Manifestacija koja se izdvojila i postala samostalna – Sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, trajaće jedan dan kraće – do subote 11. novembra. Izlagači iz zemlje i inostranstva predstaviće ponudu u halama 5 i 9.

Radno vreme obe manifestacije je od 10 do 19 časova. Sajam nameštaja je od četvrtka 9. do nedelje 12. novembra otvoren sat duže – do 20 časova.

Cena pojedinačne karte je 300 dinara, a grupne 200 dinara. Sat parkinga košta 100 dinara.

Organizatori ovogodišnjeg Sajma nameštaja ističu nekoliko ekskluzivnih vesti  za posetioce.

Prvi put je na sajmu – Vitra, švajcarska kompanija čije prisustvo znači da se Beogradski sajam vraća na evropsku mapu najbitnijih događaja. Vitra je kompanija koja je proizvela neke od najpoznatijih komada nameštaja u istoriji savremenog dizajna. Zatim je tu italijanski premium brend Mattiazzi, koji predstavlja sam vrh kada je dizajnirani nameštaj u pitanju. Nezaobilazni su italijanski proizvođači laCividina i francuski Forestier. Među novitetima se izdvajaju i španski Mobles 114, litvanski Emko i francuski brend Petite Friture koji proizvodi vrlo šarmantnu dekoraciju.

Da je Sajam centralni regionalni događaj pokazuju i kompanije koje se vraćaju i izlažu ponovo – srpski GIR, bosanski MS&WOOD i hrvatska Prostoria. Svoja najnovija rešenja prikazaće i atraktivan švajcarski brend WhiteOak.

Ovogodišnji međunarodni tim eksperata koji će dodeliti nagradu Zlatni ključ čine: Max Rommel, Matteo Ragni, Sean Poropat, Damjan Geber, Marko Basarovski.

U okviru Design Talks programa diskusije će okupiti vodeća, ugledna imena u sferi industrije nameštaja.

Beogradski Međunarodni sajam nameštaja je sa UFI licencom, što znači da je član globalne sajamske asocijacije i da se po važnosti svrstava u sam vrh.

(danubeogradu.rs)