Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Geostorm
Geostorm - klimatske promene, kontrola i posledice
Geostorm - klimatske promene, kontrola i posledice

U bioskopima: Geostorm

Film katastrofe „Geostorm“ od četvrtka 19. oktobra u domaće bioskope donosi mnogo uzbuđenja ljubiteljima naučne fantastike.

Pod sloganom „Neke stvari nije trebalo kontrolisati“ glumačku ekipu predvodi popularni Džerard Batler, a u ulozi režisera i koautora scenarija je Din Devlin, producent i jedan od autora čuvenih SF ostvarenja „Dan nezavisnosti“ i „Godzila“.

„Geostorm“ prati priča o nekoliko odlaganja, iz različitih razloga. Snimanje je počelo 2014. godine, a u jednom trenutku je veliki broj scena snimljen ponovo, što je značajno povećalo troškove. Neki od snimaka napravljeni su i u NASA objektima.

Tema filma je aktuelna – klimatske promene.

Kada katastrofalne klimatske promene počnu da ugrožavaju opstanak Zemlje, vlade iz svih krajeva sveta se udružuju i kreiraju Dutch Boy Program – mrežu satelita koji okružuju planetu, naoružanih geoinženjerskim naprednim sistemima za odbranu od prirodnih katastrofa. Posle dve godine uspešnog funkcionisanja iznenada nastaju problemi i sateliti se okreću protiv čoveka. Dva brata koji nisu baš u najboljim odnosima (igraju ih Džerard Batler i Džim Sterdžes) imaju zadatak da otklone greške pre nego što se steknu uslovi da Geostorm uništi život na Zemlji. Počinje trka sa vremenom…

(danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Geostorm / Geostorm. Dužina trajanja filma: 109 minuta. Žanr: akcija, naučna fantastika, triler. Država i godina proizvodnje: USA / 2017. Režija: Dean Devlin, Danny Cannon. Uloge: Gerard Butler, Abbie Cornish, Ed Harris, Andy Garcia, Jim Sturgess.

https://youtu.be/IN4dsLt3Jlo

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.