Naslovna » BG svaštara » Književnost » Vulkan izdavaštvo na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga
Vulkan izdavaštvo na Sajmu knjiga
Vulkan izdavaštvo na Sajmu knjiga

Vulkan izdavaštvo na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Vulkan izdavaštvo će ovog oktobra predstaviti nove hit naslove svojim vernim čitaocima na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Kao i svake godine, Vulkan izdavaštvo će omogućiti svim posetiocima da se upoznaju i druže sa nekima od najpoznatijih svetskih autora, a ove godine specijalni gosti na štandu u Hali 1 biće Jusi Adler-Olsen i Mateo Strukul.

Vulkan izdavaštvo objavilo je pet Jusijevih romana: Žena u kavezu, Bez milosti, Poruka u boci, Ukus osvete i Efekat Marko a na Sajmu će autor srpskoj publici predstaviti novi roman intrigantnog naziva Manipulator.

Mateo Strukul je italijanski pisac i scenarista koji će na Sajmu lično predstaviti drugi roman pod nazivom Dinastija Mediči: U ime vladara.

Trileri

Posle svetskih bestselera Šaptač, Lovac na duše, Vladar iz senke, Dečak od stakla i Noć mi te uzima, Vulkan izdavaštvo predstaviće čitaocima novi roman omiljenog pisca bestselera Donata Karizija. Gospodar senki nastavak je serijala o Markusu, lovcu na mrak.

Pola Hokins, autorka svetskog bestselera Devojka iz voza, književnog fenomena koji obara sve rekorde, predstaviće se sajamskoj publici novim trilerom U tihoj vodi.

Robert Brindza, autor svetskog bestselera Devojka u ledu vraća se sa naelektrisanim trilerom od kojeg će vam srce preskakati – Noćni lovac.

Velemajstor špijunskog trilera Erik Ambler, autor svetskog hita Maska za Dimitriosa, predstaviće se svojom novom knjigom – Epitaf za špijuna.

Stiv Beri, jedan od vodećih pisaca današnjice, u knjizi Četrnaesta kolonija piše o čuvenom detektivu Kotonu Malonu koji ima samo četrdeset osam sati da otkrije planove čoveka koji godinama iz prikrajka čeka pravu priliku da se osveti.

Alesija de Luka u romanu Reci mi koji si znak piše da se strast podrazumeva ako ste rođeni u znaku Škorpije: zaljubićete se do ušiju i na kraju završiti slomljenog srca.

Iz pera Gejl Hanimen stiže književni fenomen godine, knjiga čija će vam magija istovremeno izmamiti i osmeh i suze – Sada sam skroz okej.

Megan Abot u romanu Zapamti moje ime piše o tankim granicama između ljubavi i ljubomore, želje i opsesije.

Domaći autori

Jedan od najpoznatijih blogera današnjice Bogdan Stevanović – Blogdan na stranicama svog prvog literarnog ostvarenja Obloge od mastila piše o značajnim i uvek aktuelnim životnim temama.

Iz pera priznatog srpskog istoričara Milana St. Protića stiže roman Sinajsko jevanđelje koji govori o dvoje istoričara koji idu ka istom odredištu, sinajskom Manastiru Svete Katarine.

Najbolja osveta od svih je sreća prva je knjiga iz planirane serije knjiga Slavice Squire, prvog NLP trenera u Srbiji i osnivača NLP instituta. Njen cilj je da vam pomogne da kreirate život kakav želite.

Najinspirativnija autorka novog doba na našim prostorima Žana Poliakov u novoj knjizi Soulfood recepti za srećniji život podseća nas da kuhinja predstavlja tajno mesto alhemijskih ženskih veština.

Knjiga Kako postati ikona stila? Beograđanke znaju autorke Branke Kovačević informisaće vas, modno razbuditi, inspirisati i povesti u intimni modni svet osamnaest Beograđanki koje su svoj stil gradile na Balkanu, ali i širom sveta.

Mlada spisateljica Nevena Rozga prvi put će se predstaviti čitalačkoj publici romanom Život te čeka.

Portret slikan rečima je iskrena, uzbudljiva i nadasve poučna ispovest jednog od najtraženijih mladih glumaca današnjice Luke Raca.

Ove godine imali ste prilike da se upoznate i sa novim delima sjajnih domaćih autora Četiri ludila Miloša Latinovića, Preplitanje Zorane Schultz, kao i sa kuvarima blogersko-kulinarske zvezde Ane Ćubele Hrono slatkiši i Brza hrono kuhinja.

Klasici

Posle knjige Mulen ruž, uzbudljive priče o životu čuvenog francuskog slikara Anrija de Tuluz-Lotreka, Vulkan će na Sajmu predstaviti i Mesečinu – roman koji govori o presudnim događajima iz vrtoglavog života Kloda Debisija. Ovo je neponovljiva i očaravajuća priča o epohalnoj ljubavi prema muzici i ljubavi prema ženi.

Istražujući prirodu laži, neponovljivi Umberto Eko u knjizi Praško groblje vodi nas u Evropu XIX veka, prepunu misterija i zavera.

Edicija klasika Vulkan izdavaštva obogaćena je remek delima Tajanstveni plamen kraljice Loane Umberta Eka, Ben Hur Luisa Volasa, Dama s kamelijama Aleksandra Dime, Fantom iz opere Gastona Lerua, Umeće ljubavi Eriha Froma i Opasne veze Pjera Šoderla de Lakloa.

Kapitalna dela

Jedna slika vredi 1000 reči, a u 1000 slika stane čitava istorija Srba! Vulkan izdavaštvo će na Sajmu knjiga predstaviti Kulturno blago Srbije u 1000 slika, jedinstvenu riznicu figurina, oruđa, oružja, nakita, odeće, religijskih i umetničkih predmeta, koji svedoče o spletu različitih kultura i civilizacija koje su ostavile traga na našem tlu, oblikujući svest, mentalitet, kulturu, običaje i tradiciju.

Zahvaljujući nekim od najlepših fotografija na svetu, enciklopedija Put oko sveta izdvaja baš ono čime se svaka zemlja diči i nudi praktične informacije o svakoj od njih: upućuje kada je najbolje da ih posetite, šta da obiđete, kako da uživate svim čulima i u potpunosti uronite u lokalni život i pejzaž.

Vulkan izdavaštvo na Sajmu knjiga

Misterija – horor

Iz Vulkana stiže i kultni roman strave i užasa Stivena Kinga – To sa novom, filmskom koricom.

Sve je moguće i ništa nije onakvo kakvim se čini u Kingovom putovanju kroz četrnaest etapa prepunih straha, teskobe i mračnog sarkazma u romanu Kabinet smrti.

Dečje knjige

Vulkančić će na Sajmu knjiga predstaviti Enciklopediju kul činjenica iz sveta oko nas u kojoj ćete naći više od 750 ludih i neverovatnih činjenica, koje će vam omogućiti da svet sagledate iz potpuno drugačijeg ugla.

Klasici dečje književnosti je komplet bezvremenskih dečjih klasika za sve male knjigoljupce i one koji to žele da postanu. Komplet sadrži 5 knjiga: Čarobnjak iz Oza, Knjiga o džungli, Alisa u Zemlji čuda, Mali princ i Petar Pan.

Slobodan Stanišić na Sajmu će predstaviti novu knjigu iz edicije Život srpskih srednjovekovnih vladara pod nazivom Knez Stefan Lazarević – Pod majčinim suncem.

Nakon sjajnog uspeha prve knjige Pozornica sa 30 lica na ovogodišnjem Sajmu Natalija Sknepnek će predstaviti svoje novo delo Na krilima bajke.

YA Vulkan

Ove godine Vulkan će na Sajmu knjiga po prvi put predstaviti Young Adult Vulkan ediciju, koja obuhvata naslove iz oblasti fantastike i savremene romane.

YA Vulkan na Sajmu predstavlja Trilogiju pobednika autorke Mari Rutkoski koja je očarala čitaoce širom sveta – Prokletstvo pobednika, Zločin pobednika i Poljubac pobednika.

Neko od nas laže roman je Karen M. Makmanus u kome su glavni protagonisti štreberka, sportista, kriminalac i princeza. Kome biste vi verovali?

Kirsten Vajt u romanu I onda me tama obuzme govori o neočekivanoj brutalnosti jedne devojčice.

Akcije i sajamski popusti

Pored brojnih hit naslova, Vulkan izdavaštvo je pripremilo i velike sajamske popuste i sjajne akcije! Na štandovima u Hali 1 i Hali 4 očekuju vas tri zone „opasnih“ cena – crvena, žuta i zelena.

U crvenoj zoni, nalaze se popularni naslovi čija je cena 210 dinara za jednu knjigu, a ukoliko kupite pet knjiga iz ove zone, cena je 800 dinara.

U žutoj zoni, nalaze se popularni naslovi čija je cena 310 dinara za jednu knjigu, a ukoliko kupite četiri knjige iz ove zone, cena je 950 dinara.

U zelenoj zoni, nalaze se popularni naslovi čija je cena 410 dinara za jednu knjigu, a ukoliko kupite tri knjige iz ove zone, cena je 980 dinara.

Na sve ove akcijske cene uračunaće se i dodatnih 10% popusta za članove Kluba dobre knjige.

Na svaku knjigu koju kupite na ovom štandu, a koja već nije na nekoj od akcija, biće popust od 15% na cenu knjige, a za tri kupljene knjige – dodatnih 10% popusta. Pored ovog popusta, svim članovima Kluba dobre knjige i knjižara Vulkan odobren je i dodatni članski popust u iznosu od 10%.

Gostovanja pisaca na štandu Vulkan izdavaštva u hali 1

Nedelja, 22. 10.

Marija Žeželj… 16.00–18.00
Jusi Adler-Olsen… 18.00–19.00
Slavica Squire… 19.00–20.00

Ponedeljak, 23. 10.

Zorana Schultz… 17.00–18.00
Jusi Adler-Olsen… 18.00–19.00
Milan St. Protić… 19.00–20.00

Utorak, 24. 10.

Natalija Sknepnek… 15.00–16.00
Nevena Rozga… 16.00–17.00
Branka Kovačević… 17.00–18.00
Jusi Adler-Olsen… 18.00–19.00
Miloš Latinović… 19.00–20.00

Sreda, 25. 10.

Miloš Latinović… 16.00–17.00
Ana Ćubela… 17.00–18.00
Nevena Rozga… 18.00–19.00
Zorana Schultz… 19.00–20.00

Četvrtak, 26. 10.

Natalija Sknepnek… 12.00–13.00
Luka Raco… 13.00–16.00
Slobodan Stanišić… 16.00–17.00
Milan St. Protić… 17.00–18.00
Mateo Strukul… 18.00–19.00

Petak, 27. 10.

Ana Ćubela… 15.00–16.00
Gordana Kuić… 16.00–17.00
Žana Poliakov… 17.00–18.00
Mateo Strukul… 18.00–19.00
Bogdan Stevanović (Blogdan)… 19.00–20.00

Subota 28. 10.

Luka Raco… 12.00–15.00
Žana Poliakov… 15.00–16.00
Branka Kovačević… 16.00–17.00
Mateo Strukul… 17.00–18.00
Bogdan Stevanović (Blogdan)… 18.00–19.00

Nedelja 29. 10.

Slobodan Stanišić… 12.00–13.00

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.