Naslovna » Izlasci » Sport » 18. Kristal kup u Beogradu

18. Kristal kup u Beogradu

Međunarodno takmičenje u sinhronom i umetničkom plivanju za devojčice uzrasta do 12 godina, 18. Kristal kup, biće održan 2. i 3. decembra u Beogradu.

Osim Srbije, koja će učestvovati sa 11 klubova, svoje predstavnike imaće brojne zemlje iz jugoistočne Evrope u pet disciplina: figure, solo, duet, tim i kombinacija.

18. Kristal kup biće održan u SROC Vračar (Sjenička 1), 2. decembra od 9.00 do 13.00 i u nedelju 3. decembra od 8.00 do 12.00 i od 15.00 do 19.00.

Visok plasman i zapažene rezultate priželjkuje i domaći klub za sinhrono plivanje, KSP Novi Beograd koji će učestvovati sa više od 25 plivačica.

– Očekujemo da ponovimo uspeh iz maja ove godine, kada smo osvojili prva mesta u timovima i kombinacijama, kao i prva mesta u duetima. Osim toga, imamo nekoliko ozbiljnih pretendenata na zlato u kategoriji solo nastupa – izjavila je Olja Milićević Milivojević, predsednica Kluba za sihnrono plivanje Novi Beograd.Za dž

18. Kristal kup: Ana Gobeljić u svim kategorijama

Ana Gobeljić (12 godina), jedna je od najuspešnijih takmičarki kluba, koja se takmiči u kategorijama figure, solo, duet, tim i kombinacija, a sinhronim plivanjem se bavi od svoje desete godine.

Na pitanje da li više voli solo ili timske nastupe Ana kaže:

– Kada radim solo treba da se prepustim pesmi, da se krećem u ritmu muzike, ali čak iako pogrešim to se ne vidi, jer nastupam sama. Timske koreografije su zahtevnije, jer treba usaglasiti pokret i broj svih nas koji nastupamo. Osim toga bitni su brzina pokreta, pa su to tačke koje duže treba uvežbavati.

18. Kristal kup se realizuje u organizaciji Kluba za sinhrono i umetničko plivanje Vračar uz suorganizaciju Saveza sa sinhrono plivanje Srbije i Saveza za sinhrono plivanje Beograda, kao i finansijsku podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.