Naslovna » Izlasci » Pozorište » Balet na ledu „Krcko Oraščić“ u Sava centru

Balet na ledu „Krcko Oraščić“ u Sava centru

Muzičko-scenski spektakl, balet na ledu „Krcko Oraščić“ biće održan u Velikoj dvorani Sava centra, 6. decembra od 21.00.

Nastupiće Ruski državni balet iz Sankt Peterburga koji je 1967. godine osnovao izuzetni koreograf Konstantin Bojarski, naslednik tradicije škole klasičnog baleta iz tog ruskog grada.

Na čelu Baleta se nalazi umetnčki direktor Konstantin Rasadin, zaslužni ruski umetnik i bivši solista čuvenog Marinski baleta. Muzički direktor i jedan od osnivača Baleta na ledu je Leo Korkhin, ruski dirigent koji rukovodi većim brojem orkestara, uklјučujući i poznati Akademski simfonijski orkestar Uruženja filharmoničara iz Sankt Peterburga nazvanom po Dimitri Šostakoviču.

„Krcko Orašćić“ izvođen po celom svetu

U Baletu na ledu su u različitim periodima učestvovali svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova, Oleg Protopopov, Aleksej Ulanov, Ljudmila Smirnova…

U poslednjih pet godina balet „Krcko Oraščić“ je uspešno izvođen na najbolјim scenama u SAD, Kanadi, Holandiji, Nemačkoj, Kini, Španiji, Koreji, Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Finskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Austriji, Švajcarskoj, Južnoj Americi…

O ovom, svetski poznatom, baletu u superlativima su pisali „Los Angeles Times“, „Chicago Tribne“, „France Soir“, „The Korea Times“.

Ulaznice koje koštaju 1.800, 2.200 i 2.900 dinara prodaju se na blagajni Sava centra, u Win Win radnjama i preko mreže DDtickets. (danubeogradu.rs)