Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bend Edit Bunker u klubu Soul Society

Bend Edit Bunker u klubu Soul Society

U nedelju, 26. novembra od 22.00, u klubu Soul Society (stari Bitef) nastupiće ekcentrični duo Edit Bunker.

Muzička sila iz Amerike, Edit Bunker, pomera granice electro/hip-hop/jazz žanra.

Owen Biddle (bas) i Zach Danziger (bubanj) su iz Njujorka. Owen je dugo godina bio basista čuvene hip-hop grupe The Roots, a svirao je i za druge Gremi izvođače poput Johna Legenda. Zach je maher u kreiranju elektronske muzike, mešajući drum’n’bass džez i hip hop. Zach je zaštitno lice čuvenog Zildijan-a.

Oni kombinuju razne stilove kao što su hip hop, elektronska, drum’n’bass i jazz muzika. Koriste semplove i matrice koji im omogućavaju slobodne melodične i ritmičke forme, upakovane u zajednicu sa vizualnim identitetom. Kreatori su istinski hibridne interakcije u sopstvenom univerzumu mikro kosmosa sa kombinacijom prirodnih, veštačkih i drugih oblika muzike.

Zach i Owen su vrhunski instrumentalisti, a u svojim nastupima koriste razne motive i semplove glasova i instrumenata umetnika sa kojima su sarađivali kao što su: The Roots, John Legend, Wayne Krantz, Common, Mos Def, Erykah Badu, Busta Rhymes, Al Green, Sting i Chaka Khan.

Zach je u oktobru nastupio na Beogradskom džez festivalu sa Donijem Mekaslinom (Donny McCaslin), briljantnim američkim saksofonistom.

Cena ulaznice za koncert Edit Bunker je 300 dinara. Rezervacije: 063/377-420. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.