Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Pet koncerata – Filharmanija(k)

Beogradska filharmonija: Pet koncerata – Filharmanija(k)

U četvrtak, 2. novembra od 20.00, u Kolarcu počinje Filharmanija(k), ciklus od pet dodatnih termina za pet natraženijih koncerata iz sezone Beogradske filharmonije.

Pod upravom Fabrisa Bolona, zajedno sa solistkinjom Višnjom Popov, orkestar će isti repertoar izvesti dan kasnije na otvaranju ciklusa „Voda“ (3. novembar od 20.00, Kolarac).

Sva dela na programu povezuje voda – bajkovito „Začarano jezero“ Ljadova smenjuju zastrašujuće „Morske slike“ Elgara. U ovom delu, Beogradska filharmonija predstavlja mecosoprana Višnju Popov, mladu nadu operske scene.

Posle nekoliko decenija, publika će čuti svitu br. 3 iz baleta Mihovila Logara „Zlatna ribica“. Program zaokružuje dramatično „Ostrvo mrtvih“ Rahmanjinova koje Beogradska filharmonija izvodi prvi put.

– Interesantno je da muzikom prikazujemo motiv vode u stilski potpuno različitim delima. Veoma mi se dopada baletska muzika „Zlatna ribica“, drago mi je da sam upoznao ovo delo u radu sa Beogradskom filharmonijom. Dosta nam je otežao nedovoljno precizan notni materijal, tako da smo zajedno istraživali Logarovu kompoziciju i tumačili njegove ideje – kaže Fabris Bolon, čest gost Beogradske filharmonije, u međunarodnim muzičkim krugovima pojednako priznat na polјu opere i u domenu simfonijske muzike.

Ciklus „Filharmanija(k)” predstavlja sezonu „Pet elemenata” u malom kroz pet koncerata koji se održavaju četvrtkom, dan uoči redovnih nastupa orkestra.

Veliko interesovanje za Filharmanija(k)

Zbog velikog interesovanja za koncerte iz redovne sezone petkom, Beogradska filharmonija je omogućila 100 karata za stajanje.

Po sto ulaznica za stajanje prodavaće se i za druge koncerte iz redovne sezone „Pet elemenata“ 17/18 koja je kompletno rasprodata.

Sto najbržih će po ceni od 200 dinara ove ulaznice moći da kupi sat vremena uoči koncerata koji se održavaju petkom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, odnosno od 19.00 na blagajni Kolarca.

Zainteresovani će na ovaj način moći da uživaju u sezoni „Pet elemenata“ i koncertima u okviru ciklusa: Zemlja, Vazduh, Vatra, Voda i Peti, kao i da prisustvuju uvodnim predavanjima u Muzičkoj galeriji Kolarca i saznaju zanimljivosti o delima koja su na repertoaru.

Proverite zbog čega su ulaznice za koncerte Beogradske filharmonije rasprodate za samo nekoliko nedelja, mesecima pre početka koncertne sezone. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.