Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Božo Vrećo u Sava centru u decembru

Božo Vrećo u Sava centru u decembru

Bosasnskohercegovački umetnik Božo Vrećo, nastupiće ovoga puta u Sava centru 3. decembra od 20.00.Kada ukucate njegovo ime, izaći će vam podaci da je u pitanju umetnik, interpertator i autor sevdalinki, ali i „čovek anđeoskog glasa“.

Na njegovom repertoaru se nalaze tradicionalne sevdalinke na kojima počiva čitavo njegovo stvaralaštvo, ali i autorske sevdalinke. Autorske pesme predstavljaju spoj tradicije i elemenata džeza, bluza i soula, ali i drugih muzičkih pravaca. Na trenutak vam se može učiniti da nastupa sa čitavim horom ili orkestrom, dok je u pitanju njegovo akapela izvođenje.

Zvonak i specifično obojen glas čini neverovatnu punoću izraza te lako nadomešćuje instrumente koji se svakako pojavljuju u mnogim njegovim pesmama.

Boćo Vrećo od Sarajeva do Pariza

Popularnost Boža Vreća prevazilazi granice rodne BiH. Njegova krajnje specifična i za Balkance setna muzika brzo je preplavila čitav reagion, a onda nastavila da putuje svetom.

Vrećo je imao mnogobrojne nastupe u Beogradu, Stokholmu, Oslu, Parizu i mnogim drugim gradovima širom Evrope.

Iako je muzički samouk do sada je izdao četiri albuma. Prvi je snimio sa ansamblom Halka 2013. godine, a dve godine kasnije i drugi. Nakon toga odlučuje da započne samostalnu karijeru i izdaje još dva albuma na kojima je ugostio nekoliko poznatih muzičara.

Pesma koja je poslednjih meseci vinula Božovo ime, ali i muziku u visine srpske muzičke scene jeste pesma pod nazivom „Pašana“ koju izvodi sa beogradskim muzičarom Markom Stojanovićem Luisom, sinom pokojnog Ljubiše Stojanovića Luisa.

Ovaj svestrani umetnik dizajnira kreacije koje nosi na koncertima i u spotovima. Poznat je po veoma specifičnom i nekonvencionalnom načinu odevanja i kompletnog izgleda. Nastupe uglavnom počinje obučen u muška elegantna odela, dok kako se koncert razvija, presvlači se u raskošne ženske haljine. Kako sam kaže ovo je način da u potpunosti oseti i uživi se u muške i ženske pesme.

Stapanje dve strane ličnosti, dve energije i boje glasa, na ivici između odvažne žene i nežnog muškarca, gradi posebnu dramatičnost i virtuoznost njegovih glasovnih sposobnosti, ali i čitavog audio-vizuelnog doživljaja publike.

Karte za koncert Boža Vreća su u prodaji i možete ih kupiti na prodajnim mestima Eventima po sledećim cenama: 1300, 1600, 1900, 2300 RSD.