Naslovna » Izlasci » Film » Dani eksperimentalnog filma „Nepredviđeni“ 2017
Dani eksperimentalnog filma "Nepredviđeni"
Dani eksperimentalnog filma "Nepredviđeni"

Dani eksperimentalnog filma „Nepredviđeni“ 2017

Dani eksperimentalnog filma „Nepredviđeni“ se ove godine pretvaraju u vrlo up-to-date međunarodnu selekciju eksperimentalnog i underground filma.

U Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21), 17. i 18. novembra, biće održane projekcije, predavanja, tribine, zabava.

Dvodnevna, strogo koncentrisana festivalska ponuda će ove godine biti podeljena na nekoliko kustosiranih takmičarskih ciklusa u okviru programa „Kinoskop“ od velikog broja radova koji su pristigli na raspisani konkurs festivala, kao i u okviru digitalne Showcase selekcije koja pruža osvežavajući uvid u savremene tokove eksperimentalnog filma drugog dana.

Filmski dnevnik“ je program koji objedinjava lične i lirske kvalitete super 8 i 16 mm formata i filmovanu poeziju: auralni portreti muzičara (letonska rediteljka Ieva Balode i „Hrizanteme“), queer čitanje Homerove „Odiseje“ (meksikanka Annalisa D Quagliata sa „Kalipsom“) ili enigmatični prikaz neočekivane ljudske topline (francuzi Lo i Victor – „Kuća je tamo“).Za dž

Dva posebna programa su proslava trogodišnjice Live Soundtracka, događaja koji već tri godine uspešno okuplja domaću elektronsku i elektroakustičnu scenu u vidu muzičkih pratnji pratnji za avangardne i alternativne kratke filmove i animacije i gostovanje hrvatske filmske laboratorije Klubvizije SC i voditeljke laba Branke Valjin.

Drugog dana festivala (subota, 18. novembar, 18.30) u žiži je digitalni eksperimentalni film. Program počinje retrospektivnom selekcijom filmova ruskog autora Vadima Klimova, koji je prošle godine bio zastupljen sa jednim filmom u takmičarskom programu Festivala.

Posle toga je predavanje Dragana Dimčića, profesora montaže na FDU, pod nazivom „Surovi film“. Program će biti nastavljen selekcijom digitalnih eksperimentalnih filmova, a na kraju je proglašenje pobednika, koje će ove godine publika svojim glasovima odabrati.

Dani eksperimentalnog filma „Nepredviđeni“ biće otvoreni u petak u 17.00. Ulaz na sve događaje je besplatan.

Program pogledajte na ovom linku. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.