Naslovna » Izlasci » Festivali » DKCB: III Ekološki festival nauke

DKCB: III Ekološki festival nauke

U četvrtak, 23. novembra od 10.00 do 16.00, u atrijumu Dečjeg kulturnog centra Beograda biće organizovan III Ekološki festival nauke.

Đaci i profesori Hemijsko-prehrambeno tehnološke škole iz Beograda instaliraće laboratoriju u kojoj će sa svojim drugarima iz osnovnih škola izvoditi eksperimente iz fizike, hemije, mikrobiologije, farmacije i prehrambene tehnologije.

Biće izvedeni zanimljivi ogledi: puštanje „duha iz boce“, paljenje karte koje neće izgoreti, paljenje plamena bez šibice, pravljenje „slonovske paste“, paljenje balon od pene i istraživanje meste zločina.Za dž

U Maloj sali DKCB đaci će se upoznati sa mineralom Jadarit – srpskim kriptonitom, a uz pomoć karata savladaće osnove Mendeljejevog periodnog sistema elemenata.

Osnovci će se informisati o zanimanjaima kao što su hemijsko-tehnološki tehničar, tehničar za zaštitu životne sredine, tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju i biotehnologiju, hemijski laborant, prehrambeni tehničar, pekar i mesar.

Učenici će moći da probaju proizvode iz školske pekare, kao i kozmetiku koju su napravili đaci Hemijsko-prehrambene tehnološke škole.

Ove godine Ekološki festival nauke ima i slogan: „U skladu sa prirodom, pronađi svoju formulu“.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)