Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Deca iz vode sa gostima

DOB: Deca iz vode sa gostima

U subotu, 4. novembra od 21.00, u Domu omladine Beograda (u sali Amerikana) nastupiće Deca iz vode sa gostima.

Ovo će biti peti tradicionalni koncert sastava Deca iz vode koji je posvećen Milanu Mladenoviću i grupi EKV.

Deca iz vode su EKV tribute band i projekat nastao pre četiri godine u Beogradu sa idejom da se koncertno obeleži sećanje na Milana Mladenovića, EKV i njihov opus.

Jedno od glavnih obeležja ovog benda je što to što su jedini tribute istovetan nekadašnjoj EKV postavi. U ulozi Milana Mladenovića, kao pevač i gitarista je Zoran Mladenović, a na Margitinom mestu ponosno stoji već afirmisana mlada umetniica, klavijaturstkinja Luna Škopelja. Bas gitaru svira Lazar Ostojić a bubnjeve Nikola Rajović.

Nastup Dece iz vode 4. novembra biće njihov prvi u Domu omladine Beograda, instituciji u koju se ulazi upravo preko Platoa Milana Mladenovića.

Deca iz vode – električno i akustično

Pripremili su do sada neviđen dupli program: električni i akustični EKV blok.

I Milan Mladenović je sa Margitom Stefanović imao običaj da nastupa unplugged, pa će peti tradicionalni memorijalni koncert Dece iz vode biti dopunjen i akustičnim setom.

Specijalni gost Dece iz vode biće i Aleksandar Žikić, pisac, novinar i rok kritičar – autor knjige „Mesto u mećavi – priča o Milanu Mladenoviću“. Od njega će posetioci čuti zanimljive priče o Milanu i svim njegovim fazama stvaralaštva, sa posebnim akcentom na Milana kao umetnika, na vreme i društvo u kojem je stvarao.

Energija i emocija koju Deca iz vode emituju sa bine je vrlo intenzivna, a atmosfera u publici euforična. To se dokazalo na svakom njihovom nastupu. A nastupi su brojni.

Upoznali su se sa publikom širom regiona. Muzička i stručna javnost Decu iz vode često opisuje kao najbolji i najverniji tribute bend, koji je ikada postojao, budući da su najbliže prišli originalu.

Ulaznice po ceni od 500 dinara dostupne su na blagajnama Eventima i DD tickets-a, kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). (danubeogradu.rs)