Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dušan Jevtović trio u klubu Soul Society

Dušan Jevtović trio u klubu Soul Society

U klubu Soul Society (stari Bitef), 15. novembra od 22.00, koncert će održati Dušan Jevtović trio.

Sastav promoviše album koji je nedano objavila njujorška izdavačka kuća MoonJune.

Inspirativni spoj gitariste Dušana Jevtovića i pijaniste Vasila Hadžimanova, protkan veštinom bubnjara Asafa Sirkisa kulminirao je izdavanjem novog albuma „No Answer„.

Ovo je drugo međunarodno izdanje Dušana Jevtovića i može biti presudni album koji će zaintrigirati sve pratioce gitarista Džona Aberkrombija, Džona Frušantea, Dejvida Torna, Nels Klajna, Džimija Hendriksa…

Potpuno nedefinisanog žanra, muzika ovog sastava je naizmenično u kontemplativnim ambijentima pedantnih i eternih prizvuka i u besnim deonicama neparnih ritmova, oštrih disonanci i razuzdanih rifova.

Album „No Answer“ predstavlja sazvučje progresivne muzike sa uzbuđenjem post-džeza. Odabir da stvaraju bez bas gitare otvorio je nove dinamične mogućnosti i dozvolio gitari i klavijaturi slojevitu ekspresiju.

Vasilova predivna klavirska arpeđa služe kao delikatni kontrapunkt Dušanovom sviranju. Asafova izvedba je spoj prozračnosti Jona Kristensena i zavodljive moći Bili Kobama. Originalnosti i samouverenosti ovog projekta doprinelo je razmenjivanje individualne energije, dosta međusobnog slušanja i kreativno jedinstvo.

Dušan Jevtović trio – ukratko

Dušan Jevtović je srpski gitarista, koji od 2003. godine živi i stvara u Barseloni. Njegovo muzičko umeće krunisano je sa dva solo albuma – „On The Edge“ (2009) i „Am I Walking Wrong?“ (MoonJune) – kao i saradnjom sa izvanrednim muzičarima (Xavi Reija, Tony Levin, Gary Husband, Asaf Sirkis, Vasil Hadzimanov, Marko Đorđević Sveti…).

Vasil Hadzimanov je srpski pijanista i klavijaturista. Njegova muzička i kompozitorska izvanrednost dostigla je nivo međunarodnog priznanja, obeležena brojnim saradnjama sa značajnim muzičarima današnjice.

Asaf Sirkis je jedan od najangažovanijih bubnjara u Evropi, pošto je na bini uoči velikih koncerata čak 200 puta godišnje. Situiran u Londonu, rođen u Izraelu, muzikom obišao svet sa fantastičnom paletom muzičara (Tim Garland, Jacob Collier, Larry Coryell, Andy Sheppard, Bob Sheppard, Billy Sherwood, Carles Benavent…).

Ulaznice

Cena ulaznice je 400 dinara, a rezervacije mogu da se izvrše na 063/377-420.

Klub se nalazi na Skveru Mire Trailović. (danubeogradu.rs)