Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dva koncerta u Domu omladine: Dingospo Dali i Marko Louis

Dva koncerta u Domu omladine: Dingospo Dali i Marko Louis

U četvrtak, 30. novembra u Domu omladine Beograda biće održana dva koncerta – nastupiće bend Dingospo Dali i Marko Louis.

Dingospo Dali

Od 20.00 u klubu Doma omladine, uz besplatan ulazm alternativni rok sastav Dingospo Dali predstaviće debitantski album „Sve dok mislim da je ovo drugi svet“.

– Najveći razlog ovog okupljanja je izdavanje našeg albuma prvenca, što je značajan trenutak za nas. Zajedno sa novim gitaristom Markom Mićanovićem izvešćemo po prvi put svih 12 pesama sa albuma. Drugi razlog je i taj što nismo svirali u Beogradu godinu dana, pa eto prilike i da nas oni koji su se uželeli ponovo čuju uživo – poručuju iz benda.

Dingospo Dali je postao zapažen pobedom na prvom televizijskom festivalu demo bendova Bunt Rok Festival 2015, a sad je stigao i do debi albuma koji je prožet mladalačkim emocijama, strahovima i željama. Dingospo Dali na autentičan način spaja gruv i ritmičnost sa nežnošću i melodičnošću, što se već moglo čuti u singlovima „Sa krova“, „Ona“, „Ne pitaj se“ i „Pelin“.

Muzičari ističu da na albumu „svaka pesma ima posebnu tematiku, neke su malo progresivnije, neke su blaže, ima dosta različitih boja, tonova, melodija“.

– Svi se u bendu dosta razlikujemo, pa se u određenim pesmama može osetiti taj haos u sudaru energija. Na prvo slušanje može biti vrlo neobično i haotično, pa je savet da se posvetite albumu kod kuće dok ste sami, ili na slušalicama u prevozu ili kolima kako bi se uhvatila suština. To je neki šturi putokaz za album, a pesme će već same sve reći – kaže pevačica Sandra Grubić.

Marko Louis

https://youtu.be/qnL_fRntaLU

Drugi koncert iste večeri počinje u 21.00 u sali Amerikana. Marko Louis u Beogradu otvara regionalnu turneju „Beskraj Tour“. Na koncertu možete da očekujete „divne goste i beskrajno dobru atmosferu“.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventima i na blagajni Doma omladine Beograda. Cena ulaznice u pretprodaji je 790 RSD, a 920 RSD na dan koncerta.

Marko Luis je postao poznat publici kao član benda Maraqya sa kojim je snimio dva albuma. Pre dve godine uplovio je u solističke vode i objavio prvi solo album „Shine On Me“. Nastupao je širom regiona.

U aprilu 2017. objavio je drugi album pod nazivom „Beskraj“ koji publiku uvodi u novi, zreliji zvuk koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Od jedanaest pesama, devet su dueti i za razliku od prethodnog, ovaj album je pretežno na srpskom jeziku. Na novoj „ploči“ Marko Louis je sarađivao sa poznatim umetnicima iz regiona kao što su Vasil Hadžimanov, Vlatko Stefanovski, Bobo, Adnan Šaran i Božo Vrećo.

Pored regionalnih kolaboracija, Marko Louis je sarađivao sa umetnicima širom sveta kao što su Tanu Saxena (Indija), Layth SidiQ (Jermenija, SAD) i drugi. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.