Naslovna » Izlasci » Festivali » Dvorana KCB i DOB: Slobodna zona na bis
Slobodna zona na bis
Slobodna zona na bis

Dvorana KCB i DOB: Slobodna zona na bis

U utorak, 7. novembra, u Dvorani KCB i prvi put u Domu omladine Beograda biće održan program Slobodna zona na bis.

Biće prikazano pet filmova koji su na festivalu Slobodna zona privukli najveću pažnju publike.

Karte za film „Ja nisam tvoj crnja“ koji 6. novembra svečano zatvara festival, rasprodate su još na početku, a publika će imati priliku da ovo osvarenje pogleda i 7. novembra od 17.00 u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Ovaj dokumentarni film koji dovodi u pitanje samu definiciju onoga što Amerika predstavlja, našao se u izboru filmova gosta selektora Teofila Pančića, a osvojio je Panorama nagradu publike na Berlinalu i nominovan je za Oskara u SAD.

Projekcija filma „Gaza surf klub“ reditelja Mikija Jamina i Filipa Gnadta, koja je bila rasprodata u Domu omladine Beograda, a posle koje je uzbudljivi razgovor između beogradske publike i reditelja Gnadta ukazao na veliko interesovanje za ovu temu, naći će se ponovo na programu 7. novembra od 19.00 u Dvorani KCB.

Ovaj vizuelno raskošni film prati grupu ljudi iz Gaze, koja izmučena okupacijom i političkim nesuglasicama, sopstvenu slobodu pronalazi na talasima Mediterana.

Film iz regionalne selekcije koji je izazvao najveće interesovanje publike i za koji je Dvorana KCB bila nedovoljno velika – „Muškarci ne plaču“ – još jednom će se naći na programu ovog bioskopa, 7. novembra od 21.00.

Ova izvanredno režirana drama bosanskog reditelja Alena Drljevića premijerno je prikazana na festivalu u Karlovim Varima na kome je osvojila nagradu Cine Europa i Specijalnu nagradu žirija.

Čavela„, raskošni portret najveće meksičke zvezde tradicionalne muzike i ljubavnice Fride Kalo, koji je naježio i rasplakao mnoge u prepunoj sali Doma omladine Beograda, biće još jednom deo repertoara na istoj lokaciji u novom terminu u utorak 7. novembra od 18.00.

Dokumentarni mjuzikl „Dan oslobođenja“ koji je svečano otvorio 13. Slobodnu zonu u Sava centru i koji je izazvao veliku pažnju publike, na bis će biti prikazan 7. novembra od 21.00 u Domu omladine Beograda.

Ovaj film prati istorijski nastup kultnog ex-Yu benda Laibach u državi-tvrđavi Severnoj Koreji.

Karte za projekcije u Dvorani KCB već su puštene u prodaju na biletarnici bioskopa, a karte za program Slobodna zona na bis u Domu omladine Beograda biće u prodaji od 6. novembra na biletarnici DOB-a i svim prodajnim mestima Eventima. (danubeogradu.rs)

Slobodna zona na bis – program

Dvorana KCB – utorak, 7. novembar
17.00… Ja nisam tvoj crnja
19.00… Gaza surf klub
21.00… Muškarci ne plaču

Dom omladine Beograda – utorak, 7. novembar
18.00… Čavela
21.00… Dan oslobođenja

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.