Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival fotografije Vizualizator 2017
Festival fotografije Vizualizator 2017
Festival fotografije Vizualizator 2017

Festival fotografije Vizualizator 2017

U sredu, 22. novembra, izložbom Igora Čoka u UK Parobrod, počeće festival fotografije Vizualizator.

Manifestacija, koju čini još devet izložbi, pet tribina i pet radionica, biće održana tokom dve nedelje na različitim lokacijama u Beogradu.

– Nadamo se da ćemo edukacijom podići svest i razvoj kritičkog mišljenja pri tumačenju i razumevanju fotografije i vizuelnih umetnosti. Implementacija fotografije u osnovno obrazovanje je dugoročni cilj kojem stremimo – rekao je Zvezdan Mančić iz Centra za razvoj fotografije još 2013. godine kada je održan prvi Vizualizator. Ove godine organizatori pripremaju još atraktivnije izdanje…

Gosti festivala su Elsa Okazaki, austrijska vizuelna umetnica francusko-japanskog porekla i međunarodne reputacije, Edvard Kiting, dobitnik Pulicerove nagrade i dugogodišnji prijatelj festivala, Miloš Bičanski, naš međunarodno i višestruko nagrađivani fotograf, Ken Kobre, najpoznatiji profesor foto-žurnalizma, profesori fakulteta („profesori okruglog stola“) kao i mnogi drugi stručnjaci, umetnici i predstavnici medija.

Vizualizator – povezivanje fotografa i publike

Festival je prilika za okupljanje medijskih fotografa i publike širom zemlje. Kroz debate i otvoren razgovor sa medijima, stručnjacima i predstavnicima iz različitih oblasti, tribine i radionice biće svojevrstan način povezivanja i komunikacije sa publikom. Obrazovana publika je imperativ za dalji napredak.

Fotografija je moćno izražajno sredstvo, vizuelna umetnost i socijalni fenomen koji društvu i svojoj svrsi najbolje služi u okvirima profesionalne i etičke atmosfere rada.

Odgovornost prema publici, poruka i sadržaj fotografije ključni su parametri za razlikovanje profesionalne od amaterske fotografije.

Više informacija potražite na ovom linku.