Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Krenuo sam davno“ posvećena Delči

Izložba „Krenuo sam davno“ posvećena Delči

U Ateljeu 212, 19. novembra, biće otvorena jednodnevna izložba fotografija „Krenuo sam davno“, posvećena kultnom multimedijalnom umetniku i pevaču grupe U škripcu, Milanu Delčiću Delči (1960-2011).

Posetioci će u nedelju, u foajeu pozorišta, najpre od 19.00 moći da vide fotografije Delče i grupe U škripcu, kao i neke privatne umetnikove stvari.

Potom će od 19.30 na Velikoj sceni „Mira Trailović“ sastav Magic Bush sa gostom Darkom Grujićem održati besplatan mini-koncert na kome će izvesti odabrane pesme grupe U škripcu i Delčine solo karijere.

Krenuo sam davno, ne sećam se gde…

Delča je bio jedan od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih glasova jugoslovenske i srpske rock’n’roll scene.Za dž

To je zabeleženo, između ostalog, u hitovima grupe U škripcu kao što su „Siđi do reke“, „Beograd spava“, „Nove godine“ i „Koliko imaš godina“, kao i u njegovim solo pesmama „Hajde lagano“, „S’ jezikom u usta“ i „Dobro je“.

Sa grupom U škripcu snimio je albume „Godine ljubavi“ (1982), „O je!“ (1983), mini-album „Nove godine“ (1983), „Budimo zajedno“ (1984) i „Izgleda da mi smo sami“ (1990).

Po raspadu matičnog benda, Delča kreće u samostalnu karijeru i sa pratećim bendom Sklekovi snima albume „Delča i sklekovi“ (1994), „S’ jezikom u usta“ (1994) i „Krenuo sam davno, ne sećam se gde“ (2003).

Delča je diplomirao dramaturgiju na FDU. Bio je, između ostalog, scenarista serije Televizije Beograd „U ime zakona“ (1991) i koscenarista televizijskog filma „Ne skreći sa staze“ (2003).

Bio je autor pozorišnih komada „Hari ne putuje vozom“, „Kraljevo blago“ i „Radmilo gnusni i Radmila pogana“ i TV emisije „Dr Maksimilijan Mrmor“.

Jednodnevnu izložbu „Krenuo sam davno“ organizuje Rok muzej.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.