Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Josipa Lisac u Sava centru na Dan zaljubljenih

Josipa Lisac u Sava centru na Dan zaljubljenih

U Sava centru, 14. februara 2018, muzička diva Josipa Lisac simbolično će završiti slavljeničku turneju povodom 50 godina karijere.

Ovu turneju Josipa Lisac započela je na prošli Dan zaljubljenih koncertom u Sava centru, koji je bio rasprodat desetak dana unapred.

– Sa velikim zadovoljstvom se vraćam u Beograd, jer znam da mnogi nisu stigli da nabave ulaznice i prisustvuju prvom koncertu, a sada se pruža nova prilika da se vidimo i čujemo u Sava centru. Radujem se susretu sa nekim novim, ali i starim prijateljima, da podelimo ljubav još jednom – kaže Josipa.

Muzička diva Josipa Lisac odlučila je da pozove kao specijalne goste na svoj beogradski koncert u Sava centru bend Chui sa kojima ima uspešan zajednički singl „Tebi putujem“. Zagrebački džez-rok-elektronik bend Chui, čiji su album „Third Sun From The Stone” brojni kritičari proglasili za najbolji u Hrvatskoj 2015. godine, izvešće prvi put sa Josipom pred našom publikom uživo u Sava centru „Tebi putujem“, kao što su to nedavno učinili u dvorani Lisinski u Zagrebu.

Proslavljajući 50 godina izuzetne karijere, Josipa je nastupila, između ostalog, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i na Arsenal festu u Kragujevcu. Nedavno je uspešno nastupila u Torontu, Čikagu i Njujorku, a u decembru je očekuju već nedeljama unapred dva rasprodata koncerta u dvorani Lisinski u Zagrebu.

Potom, novim susretom sa beogradskom publikom u Sava centru 14. februara zatvara se krug i završava jedna nezaboravna turneja.

Ulaznice za koncert Josipe Lisac za Dan zaljubljenih u Sava centru koštaju 1.800, 2.100, 2.400 i 2.800 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Josipa Lisac – unikatna

Unikatna pojava muzičke scene – vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalna stila – Josipa Lisac je izgradila svoj karakteristični pevački i modni identitet s potpisom.

Prepoznatljiva je po hitovima kakvi su „Magla“, „Hir, hir, hir“, „Gdje Dunav ljubi nebo“, „Boginja“, „Danas sam luda“…

– U tih 50 godina meni je apsolutno najlepša muzička saradnja i život sa Karlom Metikošem (1940-1991). On je napravio za mene najlepše pesme koje žive i danas. Napravio je antologijski album „Dnevnik jedne ljubavi“ (1973) i autor je dve rok opere – „Gubec Beg“ (1975) i „Grička vještica“ (1979). Napravio je sve moguće hitove kao što su „Magla“, „Danas sam luda“… To su najlepši trenuci, na to sam ponosna – kaže Josipa. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.