Naslovna » BG servis » Knez Mihailova: Montaža bezbednosnih stubića

Knez Mihailova: Montaža bezbednosnih stubića

Montaža bezbednosnih stubića počeće sutra, 7. novembra, u Knez Mihailovoj, a očekuje se da će isto biti rađeno u Zemunu i na Trgu Nikole Pašića.

Posle nesreće koja se dogodila krajem prošlog meseca kada je momak pod dejstvom alkohola kolima uleteo u Knez Mihailovu i ozledio devojku, preduzete su dodatne mere zaštite, pa će pešačka zona biti obezbeđena dodatnim stubićima, objavio je Blic.

– Ne mogu da procenim koliko će radovi trajati, vreme postavljanja zavisi od toga šta će radnici zateći kada počnu da kopaju – objasnio je Darko Glavaš, prvi čovek Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima.

Kako on kaže, u pitanju su četiri vrste bezbednosnih stubića – betonski, dve vrste metalnih i elektronski. Što znači da će neki biti fiksirani, a drugi će moći da se pomeraju kako bi napravili prolaz dostavnim i vozilima hitnih službi.

Problem u pešačkoj zoni predstavljaju vandali koji godinama uništavaju stubiće i žardinjere, ali i stanari okolnih ulica.

– Velike poteškoće godinama imamo i sa preprodavanjem parking mesta, a i sa stanarima okolnih zgrada koji često ulaze vozilima u pešačku zonu. Dostavna vozila čija masa ne prelazi 3,5 tone mogu da uđu u Knez Mihailovu sa dozvolom Sekretarijata za saobraćaj, ali samo od ponoći do devet – kaže Glavaš.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.