Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert Fish In Oil u Akademiji 28

Koncert Fish In Oil u Akademiji 28

Grupa Fish In Oil nastupiće u petak 3. novembra od 22.30 na sceni kluba Akademije 28.

Beogradskoj publici ovaj muzički sastav je dobro poznat, pa zbog toga svaki njihov nastup ima odličnu posetu.

Za one koji nisu imali prilike da se upoznaju sa stvaralaštvom ovog vrlo inventivnog benda treba naglasiti da je u pitanju fuzija mnoštva muzičkih pravaca. Oni spajaju džez, bluz, pank, surf, filmsku muziku sa rokenrolom. Upravo ta neverovatna stapanja i hod po ivici različitih muzičkih žanrova čini muziku Fish In Oil drugačijom, pitkom, ali ipak dovoljno agresivnom da ostavi jaku impresiju posle slušanja.

Trik u vezi sa zvukom koji stvara ovaj sastav je u tome što bi slušaoca moglo zavarati snimljeno izvođenje. Slušaocu se može učiniti mekim, pitkim i blagim; ipak, živa svirka pokazuje značajno veći intenzitet, energiju i izraz. Kompozicije koje stvaraju su autorske a u pitanju je instrumentalni sastav. Ipak, ne dajte da vas to zavara. Njihova svirka nije za lake razgovore uz instrumentalni džez u pozadini. Ova muzika će vas naterati da ustanete.

Rezervišite Fish In Oil

Iako je nastao 1993. u vreme raspada rokenrola (ili posle njega) Fish In Oil uspeva da očuva kvalitetan zvuk na čelu sa Bratislavom Radojkovićem na gitari.

Poslednjih godina, postavu čine još i Veljko Nikolić – Papa Nik (perkusije), Dušan Petrović (saksofon) i Tom Feđa Franklin (bubanj).

Do sada su izdali tri albuma: „Poluostrvo“ (2012), „Drnch“ (2013) i „Tri ključa“ (2016).

Ulaz na svirku je slobodan, ali su rezervacije neophodne. Mesta možete rezervisati na 3619-342. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Tomović