Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Musicology: Robert Glasper Trio i DJ Sundance

Musicology: Robert Glasper Trio i DJ Sundance

U okviru turneje na kojoj nastupa sa triom i DJ Sundance, Robert Glasper gostuje 22. i 23. novembra u klubu Bitefartcafe.

Za novi koncert iz serijala Musicology cena ulaznice je 1800 dinara (Eventim i DDtickets).

Posle komercijalnog uspeha i fenomenalnih ocena kritičara njegova dva, Gremijem nagrađena albuma, Robert Glasper se vraća svojim akustičnim jazz korenima sa albumom „Covered“. Album ponovo okuplja Glaspera, basistu Vicente Archer i bubnjara Damion Reid.

„Nedostajao mi je klavir“, kaže Glasper jednostavno, objašnjavajući povratak akustičnom zvuku. Poslednjih pet godina, potpuno se fokusirao na klavijature, dok je snimao i na turneje išao sa svojim Experiment bendom.

Robert Glasper u zlatnoj sredini

Za publiku u Beogradu Glasper će, između ostalog, izvesti numere sa albuma „Covered“, snimljenog u intimnoj atmosferi istorijskog „Studija A“ u Capitol Records-u i osmišljen tako da Glasperovim novim fanovima, približi njegov džez zvuk.

Na listi se nalaze pesme hip-hop i R&B zvezda kao što su Kendrick Lamar, Musiq Soulchild, John Legend i Bilal, uz džez standard „Stella By Starlight“, melodije Radioheada i Joni Mitchell, zajedno sa uzbudljivom saradnjom sa legendarnim pevačem i aktivistom, Harryjem Belafonteom.

„Nisam želeo da se vratim u trio da bih odsvirao gomilu standarda ili originalnih jazz kompozicija, jer bih tako izgubio veliki broj fanova koji sam osvojio svirajući mejnstrim R&B“, objašnjava Glasper.

„Odlučio sam se za zlatnu sredinu, vraćajući se u klavirski trio, ali uz obrade pesama svojih kolega iz različitih žanrova, što je nešto što nikada ranije nisam radio. Ovaj album će zadovoljiti apetite i moje jazz publike, ali i one koja je voli R&B i hip-hop. Veoma poštujem i cenim momke koji sviraju u bendu, uz njih se muzički osećam odlično. Vidimo se u Beogradu“, poručuje Glasper. (danubeogradu.rs)