Naslovna » BG špijun » Novi Sad: Novi izgled u novogodišnjoj noći

Novi Sad: Novi izgled u novogodišnjoj noći

Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, Novi Sad, u novogodišnjoj noći promeniće svoj izgled uz pomoć svetlosno-vizuelne produkcije.

Umetnički koncept dočeka predstojeće 2018. godine poveren je autorskom timu reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika pred kojima je zadatak da u novogodišnjoj noći oživi centar Novog Sada.

Rediteljka umetničkog koncepta, Margaret Taboroši zadužena je da režira ovaj vizuelni performans, za magiju svetlosnih efekata biće zadužena Milica Stojšić, a specijalno dizajniran vatromet samo za Novi Sad i prve minute nove godine prirediće lično princ Đorđe Karađorđević i Mike Knox, koji ukrašavaju neba širom sveta.

Fondacija Novi Sad 2021 kao organizator predstojeće novogodišnje proslave pokloniće Novosađanima i gostima Novog Sada doček sa najraznovrsnijim umetničkim programom, kada će na četiri lokacije nastupiti više od 50 izvođača.

Na glavnom novosadskom trgu nastupiće velikani domaće i regionalne scene Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S, dok se na Trgu republike očekuju koncerti bendova najrazličitijih žanrova, od tamburice do džeza, ali i mnoštva animatora, akrobata i žonglera.

Darko Rundek (foto: Emir Srkalović)
Darko Rundek (foto: Emir Srkalović)

Muzičku čaroliju na Trgu republike obojiće i lokalni autentični restorani sa svojom gastronomskom ponudom, kao i lokalni proizvođači zanatskog piva i domaćih pića sa Fruške gore.

Ljubitelji elektronske muzike uživaće i ove godine uz neke od najboljih domaćih i stranih izvođača u Studiju M i to na dve bine, dok će bajkovita Ledena šuma u Dunavskom parku biti zimska radost za najmlađe uz poseban dnevni program sa animatorima, nastupima dečijih horova i brojnim drugim sadržajima.

Bogat program Fondacije Novi Sad 2021

U okviru realizacije projekta dočeka 2018. godine, Fondacija Novi Sad 2021 za sugrađane priprema sadržajno bogat program.

Cilj je da se u međusektorskoj saradnji kroz simbiozu mašte, pokreta i savremene scenske tehnike, povežu muzika i vizuelne umetnosti, DJ-ing i VJ-ing, dizajn svetla i zvuka, rediteljske i filmske sposobnosti pojedinaca, ali i institucija.

– Koncept smo kreirali vođeni vizijom da će spoj različitosti sektora, žanrova, pripadnosti, porekla, te znanja i veština, predstaviti interkulturalnost kao suštinsku vrednost Novog Sada. Upravo će ovaj spoj objediniti proces kreiranja i produkcije savršenog novogodišnjeg doživljaja za sve naše sugrađane i goste iz regiona – istakao je Nemanja Milenković, direktor Fondacije Novi Sad 2021.

Cilj Fondacije Novi Sad 2021 EPK je da uvođenjem novih svetskih trendova u domaćoj kreativnoj industriji postavlja nove standarde u realizaciji događaja i bude primer dobre prakse za sve aktere na našoj sceni. (danubeogradu.rs)