Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Otherkin u klubu Elektropionir

Otherkin u klubu Elektropionir

U nedelju, 19. novembra od 21.00, u klubu Elektropionir nastupiće irski bend Otherkin u sklopu evropske turneje.

„Želimo da naše ploče budu jake, naletne i goruće. Direktne, bez nežnosti“ – ovim rečima svoj debi album „OK“ najavljuje bučni grandž-pop sastav iz Irske, Otherkin koji je objavljen 29. septembra pred evropsku turneju.

Otherkin su bili veoma aktivni leta 2016. godine nastupajući na mnogobrojnim festivalima širom Evrope, promovišući svoj drugi EP „The New Vice“.

Mladi muzičari Luk (Luke), Konor (Conor) i Dejvid (David) imali su inicijalnu ideju o bendu početkom 2013. godine, ali Otherkin su zvanično bili okupljeni tek kada im se krajem te godine pridružio i bubnjar Rob, svi zajedno deleći ljubav prema bendovima kao što su The Clash, Queens Of The Stone Age, Ramones i Blur.

Prve svirke po studentskim domovima i kućnim žurkama otvorile su put za koncerte po živahnim klubovima u Dablinu, a zatim su usledili i nastupi na prestižnim festivalima: Longitude, Electric Picnic, Hard Working Class Heroes and Other Voices.

Posle nekoliko samoizdatih pesama, Otherkin su ostvarili veliki korak svojim bučnim grandž-pop singlom „Ay Ay“, koji su odmah primetili ljudi iz vodeće irske nezavisne izdavačke kuće Rubyworks. Posle izdavanja albuma usledila je turneja po Engleskoj.

Irski rokeri iz Dablina Otherkin su „buntovna četvorka, u kožnim jaknama, pocepanim farmerkama, sa garažnim rok rifovima i velikom količinom energije“ (Clash Magazine).

Ulaznice mogu da se kupe preko Eventima po pretprodajnoj ceni za 500 dinara. Na dan koncerta za ulaznicu je potrebno izdvojiti 600 dinara. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.