Naslovna » BG servis » Otvorena Ruzveltova, Trg Slavija i Bulevar oslobođenja

Otvorena Ruzveltova, Trg Slavija i Bulevar oslobođenja

Od ovog jutra, 16. novembra u 4.00, saobraćaj počeo da se odvija Ruzveltovom, Trgom Slavija i Bulevarom oslobođenja, kao i ulicom Mije Kovačevića.

Radovi na ovim saobraćajnim čvorištima odvijali su se po fazama, od proleća ove godine.

Sa prvim jutarnjim polascima sve linije javnog gradskog prevoza, koje idu ovim ulicama, biće vraćene na stare trase, osim tramvajskog stajališta u Nemanjinoj za linije 2, 3 i 9 koje će biti u funkciji za nekoliko dana.

Za sve informacije, građani se mogu obratiti Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima (Beokom servis) na besplatan broj telefona 0800-11-00-11 iz fiksne telefonije „Telekoma“ ili na broj 011/3090-007, za mobilne telefone ili druge telefonske operatere.

Rekonstrukcija Slavije, Ruzveltove i Bulevara oslobođenja koštala je više od 1,9 milijardi dinara.

Bulevar oslobođenja sada ima po tri trake u svakom smeru, a izgrađene su i biciklističke staze i u Ruzveltovoj i Bulevaru oslobođenja.

Slavija: Ponovo radi i Muzička fontana

Ranije je najavljeno da će i Muzička fontana na Trgu Slavija početi sa radom i da je tim kompozitora pripremio muzički program, dok će slapovi formirati oblik jelke.

U zimskom režimu rada, fontana se uključuje u 9.00 i isključuje u 22.00, a mlaz vode dostizaće visinu do dva metra. Muzika se, uz svetlosne efekte, svakodnevno emituje od 19.00 do 22.00.

S obzirom na to da su u mlaznicama ugrađeni grejači, fontana će raditi i na izuzetno niskim temperaturama. Fontana na Trgu Slavija prostire se na 800 kvadratnih metara vodene površine, poseduje 350 mlaznica i više od četiri stotine reflektora, navodi se u saopštenju.