Naslovna » Izlasci » Film » Premijera dokumentarnog filma „Zarobljeno vreme“
Zarobljeno vreme (foto: Zoran Kazarević Laki)
Zarobljeno vreme (foto: Zoran Kazarević Laki)

Premijera dokumentarnog filma „Zarobljeno vreme“

U četvrtak, 9. novembra od 21.00, u Dvorani KCB premijerno će biti prikazan dokumentarni film „Zarobljeno vreme“.

Film o čuvenom rok novinaru Petru Peci Popoviću reditelja i scenariste Milana Nikodijevića biće na repertoaru Dvorane KCB, 10, 11. i 12. novembra od 17.00.

– Moja generacija se biološki proredila. Dobro je što smo nešto od tog mog odrastanja, od ljubavi i dobrote iz te zemlje u kojoj smo živeli, uspeli da prikažemo na filmu. Pripadam budućnosti, koja je bila negde bolja od ove sada, što je, nadam se, predstavljeno u filmu – rekao je Popović novinarima.

U filmu se pojavljuju kultni jugoslovenski muzičari o kojima je Peca Popović pisao i čije je karijere pratio, poput Kornelija Kovača, Gorana Bregovića, Žike Jelića, Momčila Bajagića Bajage, Vlatka Stefanovskog i mnogih drugih.

„Zarobljeno vreme“ i kao serija

„Zarobljeno vreme“ je snimano u šest država, odnosno ekipa je obišla Beograd, Kragujevac, Sarajevo, Skoplje, Herceg Novi, Zagreb i Ljubljanu. Osim muzičara sagovornici su i bili i najuticajniji rok kritičari i producenti.

Autor filma Nikodijević je istakao da je „Zarobljeno vreme“ snimano skoro tri godine, kao i da mu je velika čast što je Popović baš njemu dozvolio da „zaviri u njegov život i rad“.

Film je inače samo jedan deo dokumentarnog materijala, na osnovu koje je napravljena i dokumentarna televizijska serija u pet nastavaka, koja bi trebalo da bude prikazana krajem ove ili početkom iduće godine na nekoj od televizija.

– Na sve iz moje generacije Peca Popović je presudno uticao kasnih šezdesetih i u ranim sedamdesetim godinama. Ovaj film je posvećen rokenrolu, mojoj, Pecinoj i ljubavi mnogih od masa. Ovaj film je na neki način vraćanje duga mojoj profesiji i svemu onome što sam proživeo uz Pecu i muziku tog vremena. Od stotinu ljudi koje smo snimili jednostavno nismo sve mogli fizički da ubacimo u film i zato smo odlučili da napravimo i seriju – objasnio je Nikodijević. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.