Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam poslova i praksi za mlade inženjere – Job Fair 2017

Sajam poslova i praksi za mlade inženjere – Job Fair 2017

Sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno matematičkih fakulteta, Job Fair 2017 – Kreiraj svoju budućnost, biće održan 6. i 7. novembra u zgradi Tehničkih fakulteta u Beogradu.

Cilj ove manifestacije je smanjenje nezaposlenosti među mladima i sprečavanje odliva stručnog kadra.

„Job Fair‟ predstavlja vezu između studenata, kompanija i obrazovnog sistema u Srbiji. Studenti i diplomci će imati priliku da se neposredno upoznaju sa kompanijama iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih oblasti. Na taj način moći će da steknu uvid u potražnju tržišta, ali i da saznaju koja se znanja trenutno najviše traže na tržištu rada.

Radionice, seminari, tribine

Posetioci će moći besplatno da prisustvuju  mnogobrojnim tribinama koje će držati stručnjaci i predstavnici kompanija. Tu je i radionica „Razgovor za posao“ u kojoj će prisutni biti u prilici da ovladaju ,,cakama“ dobrog intervjua. Dok je seminar profesionalnih veština „Level Up — Podigni nivo svojih veština“ nešto što će upotpuniti i zaokružiti znanja stečena na sajmu.

Svi zainteresovani mogu ostaviti svoj CV i tako aplicirati za posao ili praksu u nekoj od 46 kompanija učesnica koje će se predstaviti na ovogodišnjem sajmu.

Novina koja je uvedena ove godine jeste interaktivna radionica „Case Study“. U njoj će učesnici rešavati problem koji zadaje kompanija u realnom vremenu. (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.