Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Slovački dirigent Lukaš Pohunek u Srbiji

Slovački dirigent Lukaš Pohunek u Srbiji

Ansamblu ArtLink Balkan mladi virtuozi Slovak Lukaš Pohunek biće dirigent na koncertu u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, u petak, 1. decembra od 20.00.

Mladi dirigent Lukaš Pohunek koji trenutno živi i radi u Londonu, poslednji je evropski student maestra Kurta Mazura i jedan je od predvodnika svoje generacije. Razvio se kao snažan dirigent i nastupao sa mnogim vrhunskim vodećim orkestrima i zvezdama.

Sarađivao je sa „MSM“ simfonijskim orkestrom u Njujorku i „Lajpciger“ simfonijskim orkestrom, stalni je gost dirigent „Slovačke Simfonietta Žilina“, Slovačke državne filharmonije „Košice“ i Poljske državne filharmonije „Zielona gora“. Bio je angažovan kao asistent dirigenta u Slovačkom narodnom pozorištu u Bratislavi.

Sa Rumunskom državnom filharmonijom Oltenia u Krajovi debotivaao je 2016. godine, a 2018. godine očekuje ga saradnja sa Slovačkom filharmonijom u Bratislavi.

Kao solo trubač nastupao je sa raznim slovačkim orkestrima.

Lukaš Pohunek u regionalnom projektu

Projekat „Balkan – Višegrad scena za mlade“ mladim, talentovanim muzičarima, učenicima muzičkih škola i studentima muzičkih akademija, gudačkog odseka, iz regiona (Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija i Srbija) pruža mogućnost za usavršavanje sa mentorima iz Evrope, rad u ansamblima i nastupe sa sjajnim muzičarima.Za dž

Lukaš Pohunek održaće u Beogradu majstorski kurs za mlade talente iz Srbije, Crne gore, Bosne i Hercegovine, od 30. novembra do 3. decembra 2017. godine.

Ansamblu ArtLink Balkan mladi virtuozi Lukaš Pohunek biće dirigent na pomenutom koncertu u Skupštini grada. Solista će biti Vuk Ovaskainen na violončelu, a gost mladi pijanista Laurentz Ferdinand Eigner.

Na programu su dela Hajdna, Baha i Bartoka. Ulaz je slobodan.

Ansambl „ArtLink mladi virtuozi“ nastavlja svoje koncertne aktivnosti u toku sledećeg meseca i već 6. decembra od 19.00, nastupiće na Zimskim Zmajevim dečijim igrama u Novom Sadu, u Gradskoj kući. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.