Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Sólstafir, Myrkur i Árstíðir u Domu omladine

Sólstafir, Myrkur i Árstíðir u Domu omladine

Metal, rok i indi pop-rok je kombinacija koju na koncertu u Domu omladine u ponedeljak 4. decembra obećavaju dva islandska i jedan danski bend – Sólstafir, Myrkur i Árstíðir.

Sólstafir je najpoznatiji.

Priča Solstafira – „islandskih vukova“ počela je 1995. godine, kada je bend startovao svoje putovanje u underground black metal krugovima, u kojima je obitavao narednu deceniju i ozbiljno krčio svoj put ka sve široj bazi fanova. Pravi proboj na međunarodnu muzičku scenu dešava se 2009. godine nakon izlaska albuma Kold koji ih gotovo preko noći lansira u najjače metal časopise, kao i radio i TV stanice širom sveta. U narednim koracima bend suvereno kreira svoj upečatljiv i originalan stil pa danas sa najnovijim albumom Berdreyminn stoji rame uz rame sa najcenjenijim i najjačim imenima današnje post rok / metal scene.

Kao specijalni gost Solstafira u Beogradu nastupa danski atmosferični black metal bend Myrkur, koji je od samog nastanka privukao veliku pažnju fanova i medija, ali i izazvao mnogo kontraverzi zbog svog neobičnog i drugačijeg pristupa black metal zvuku. Bend je nastao, i dalje zvanično postoji kao solo projekat, dok žive nastupe izvodi sa kompletnom postavom. U Domu omladine Myrkur predstavlja svoj novi album Maredit.

Islandski indi pop-rok bend Árstíðir takođe se predstavlja na koncertu i upoznaje publiku sa svojom unikatnom muzičkom vizijom, čija je glavna osobenost kombinacija i harmonija vokala, pošto sva tri člana sastava (dvojica gitarista i jedan pijanista) pevaju.

Koncert počinje u 20 časova.

Broj ulaznica je strogo ograničen, pa ako niste uspeli da ih nabavite putem Eventim mreže, gde su rasprodate, pokušajte u Felix i Mungos šopovima, po ceni od 2.000 dinara. Na dan koncerta cena će biti 2.500 dinara.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.