Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Soul Society: Koncert u čast Robertu Glasperu

Soul Society: Koncert u čast Robertu Glasperu

U petak, 17. novembra od 22.00, talentovani muzičari i pevači domaće scene održaće koncert u čast Robertu Glasperu, u klubu Soul Society.

Ekipa talentovanih muzičara i pevača domaće scene svojim eksperimentom ozvučiće ostale dobro poznate numere ovog umetnika. Publici će i između ostalog predstaviti pesme sa albuma „Black Radio“ protkanog najistaknutijim glasovima savremene soul/jazz/rnb scene (Lalah Hathaway, Bilal, Jill Scott, Erykah Badu, Ledisi).

Oni koji će odati autentični omaž ovom umetniku jesu upravo oni muzičari koji grade i neguju zvuk inspirisan Glasperovim stvaralaštvom, a to su:
• Katarina Kočetova i Aleksandar Grujić – klavir,
• Bogdan Đurđević – bubnjevi,
• Milena Jančurić – flauta,
• Ivan Radivojević – truba,
• Marko Ćurčić – bas,
• Ilija Mihailović, Gorica Šutić i Milica Dobrić – vokali.

Najveća savremena džez zvezda Robert Glasper konačno stiže u Beograd i sa svojim triom 22. i 23. novembra nastupiće na festivalu Musicology. Glasper će održati i radionicu posvećenu džezu i muzičkoj industriji.

Poznato je da u okviru svojih svetskih turneja Robert Glasper rado ostvaruje kontakt sa lokalnim umetnicama i ljubiteljima muzike uopšte.

Naredne nedelje, Robert Glaser će iskoristiti dvodnevni boravak u Beogradu, kako bi sa našim mladim muzičarima i onima koji se tako osećaju, podelio iskustva svoje bogate karijere, otkrio im trikove i tajne u koje je pronikao baveći se muzikom i muzičkom industrijom.

Radionica sa Robertom Glasperom će se održati 23. novembra u klubu Bitefartcafe.

Ideja koncertnog serijala Musicology je da, osim što pruža priliku publici da čuje izvođače koje je teško čuti u zemlji i regionu, omogući muzičarima i mladima koji žele da se bave muzikom da pohađaju kreativne i interaktivne radionice sa izvođačima koji nastupaju.

– Želimo da u mladima probudimo kreativnu misao i pružimo im opciju da čuju i nauče nešto novo i drugačije u sopstvenoj zemlji, kao i da sopstvenim angažovanjem i nesputanim istraživanjem stvore nešto što izlazi iz okvira i kalupa muzike sa naših prostora. Musicology je tako svojevrsna škola muzike, sa ciljem da mladima donese nešto potpuno novo. Oni najčešće formalno muzičko obrazovanje traže van granica naše zemlje, a cilj ovih radionica je da omogućimo muzičarima da i u sopstvenoj zemlji uče i to od nekih od trenutno najcenjenijih muzičara – kaže direktor festivala Miša Relić.

Ulaznica za Robert Glasper Belgrade Experiment košta 300 dinara. (danubeogradu.rs)