Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Tradicionalno u Božidarcu – Krug, EKV tribute band

Tradicionalno u Božidarcu – Krug, EKV tribute band

U petak, 3. novembra od 21.00, Vračar Rocks obeležava 23 godine bez Milana Mladenovića nastupom grupe Krug.

Autentični EKV tribute band Krug još jednom će publiku podsetiti na Mladenovića koji je ostao simbol jednog vremena, pravi predstavnik zdravog rokenrola, a koji se izrodio iz nezdravih društvenih i političkih okolnosti. Milan Mladenović i EKV su simbol mnogih generacija, a sećanje na njega ne bledi.

Tradicionalno, Vračar Rocks u Centru za kulturu Božidarac i ove godine novembarski program započinje jedinim zvaničnim EKV tribute bandom koji duže od decenije svira na ovim prostorima.

Krug – za mlade naraštaje

Među članovima ovog sastava su i oni koji su upravo sa Mladenovićem delili binu.

– U Božidarcu ćemo održati koncert u znak sećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili. Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na Vda, Milana, Bojana, Margitu i da, iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo. Nastupe doživljavamo kao privilegiju – da sa gostima na bini,prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama – kažu članovi grupe Krug.

Krug čine: Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u ovaj bend došao 1991. godine i svirao na albumima „Dum dum“ i „Neko nas posmatra“, kao i na live albumu „Kao u snu“; Dragiša Uskoković Ćima, koji je svirao na albumima „Neko nas posmatra“ i „Kao u snu“, kao i na velikom broju zivih svirki u to vreme; Nemanja Dašić, vokal i gitara, inače član benda Vampiri; Dejan Tomović – Tomke, na klavijaturama, takođe član Vampira.

Publiku Božidarca za nastup grupe Krug, zagrejaće Vrane kamene.

Ulaznice su dostupne u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), po pretprodajnoj ceni od 500 dinara, dok će na ulazu u Božidarac, na veče koncerta, koštati 700 dinara. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.