Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Željko Joksimović u Sava centru 1. i 8. decembra

Željko Joksimović u Sava centru 1. i 8. decembra

Pop zvezda Srbije i Balkana Željko Joksimović održaće za beogradsku publiku dva koncerta u Velikoj dvorani Sava centra – u petak 1. decembra i u petak 8. decembra.

»»» Zbog velikog interesovanja publike biće održan i treći koncert, 21. decembra od 20.00. Cene ulaznica su iste kao i za prethodne koncerte.

»»» Zbog velikog interesovanja publike biće održan i četvrti koncert, 28. decembra od 20.00. Cene ulaznica su iste kao i za prethodne koncerte.

Popularni muzičar i kompozitor predstaviće još jednom svoj spektakularni projekat „Dva sveta“, koji više od godinu dana izaziva ogromno interesovanje. Prošle godine, takođe u decembru, „Dva sveta“ su promovisana u Sava centru, a zatim i u Domu sindikata. Ovoga puta, potvrđuje Joksimović, „koncert će biti drugačiji, sa novim pesmama u sving i džez aranžmanima“.

Podsetimo, u okviru projekta „Dva sveta“ Željko Joksimović je izmenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pesama, kao i nekoliko svojih. Na spisku su, između ostalih, i „Ja sam težak kao konj“ (Električni orgazam), „Jesen u mom sokaku“ i “Vlajna” (Predrag Živković Tozovac), „Suada“ (Plavi orkestar), „Dva sveta“ (Toma Zdravković), „Neko te ima noćas“ (Van Gogh), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere „Zaboravljaš“, „Nije ljubav stvar“, „Ono naše što nekad bejaše“, „Michelle“…

Jazz, drugačije, novogodišnje i sveže – to bi bile prve asocijacije na ove pesme i ovaj projekat. Naziv „Dva sveta“ asocira ne samo na veliki hit Tome Zdravkovića, nego i na dva muzička i stilska sveta koja je Željko pokušao da pomiri. Ovim pravi iskorak, drugačiju vrstu muzike. Napravljena je formacija “Big benda”, okupljeni su muzičari iz raznih mesta, a bend je nazvan “Kapitalisti”.

Koncerti obe večeri počinju u 20 časova.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Sava centra ili preko Eventim prodajne mreže, po cenama od 1.000, 1.500, 2.000, 2.500, 3.000 i 3.500 dinara.

(danubeogradu.rs)