Naslovna » Izlasci » Sport » Zlatna rukavica 2017 u Kombank areni

Zlatna rukavica 2017 u Kombank areni

Od 23. do 25. novembra u Kombank areni biće održan jubilarni 60. međunarodni turnir u boksu – Zlatna rukavica.

Očekuje se učešće boksera iz dvadesetak zemalja, a selekcija Kine je već prijavila dolazak.

Finale Zlatne rukavice zakazano je za 25. novembar od 19.00 u Areni, a zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz će biti besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

Zlatna rukavica od 1957.

Podsećanja radi, čuveni „Meč šampiona“ za trofej Zlatna rukavica prvi put je održan 1957. godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa.

Osvajači Zlatne rukavice bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena – Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države.

– Nova renesansa srpskog boksa počinje u Areni sa Zlatnom rukavicom, jer je boks predugo apstinirao, a radnička klasa bila bez svojih sportskih heroja koje je imala upravo u bokserskim šampionima. Publika može očekivati istinski spektakl, vatrene borbe u ringu i vrhunsku scenografiju poput onih u Las Vegasu. Naša reprezentacija putuje na pripreme u Makedoniju, jer hoćemo da imamo spremnu ekipu za beogradsku publiku. Panić, Stošić, Živanović, Babić, Stanojević i Stanković predstavljaće nacionalnu selekciju, verujući da među njima ima budućih Olimpijskih pobednika – istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Direktan prenos mečeva biće upriličen na TV stanici „Sportklub“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.