Naslovna » Izlasci » Sport » 1. Beogradski polumaraton – dan posle

1. Beogradski polumaraton – dan posle

Prvi Beogradski polumaraton okarakterisao je sneg, hladno vreme, ali i 4000 trkača i njihov entuzijazam i želja za učestvovanjem.

– Trebalo je mnogo energije, entuzijazma i ljubavi da zajednički sa učesnicima, volonterima i Beograđanima organizujemo 1. Beogradski polumaraton. Posebno nas raduje izvanredna atmosfera tokom održavanja celog događaja u potpuno neuobičajenim okolnostima – po hladnom vremenu i uz neprekidno provejavanje snega – izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Beogradski polumaraton

– Prvi Beogradski polumaraton bio je veliki izazov za sve koji su dali svoj doprinos da on ostane upamćen kao jedinstven događaj. Nesebična podrška beogradskih javnih komunalnih preduzeća, gradskih sekretarijata, MUP Republike Srbije – posebno saobraćajne policije, Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Crvenog krsta i brojnih prijatelja ovog događaja – učinili su da on u potpunosti uspe i ostane trajna i nezaboravna uspomena – rekao je Nikolić.

Beogradski polumaraton za SP

Beogradski polumaraton

Sa ovom novom manifestacijom spremni smo da se, zajedno sa Gradom Beogradom, kandidujemo za organizacijui IAAF-ovog (Svetska asocijacija atletskih federacija) Svetskog prvenstva u polumaratonu u narednom periodu – što bi bio jedan potpuno novi kvalitet i mogućnost da na taj jedinstven događaj dođe hiljade učesnika iz celog sveta. Održavanje Svetskog prvenstva u polumaratonu u sklopu masovnog događaja ovog tipa je novi format organizacije ovog prvenstva – naglasio je Nikolić.

Beogradski polumaraton

Novi termin za Beogradski polumaraton je 30. septembar 2018, a pre toga biće održan i 31. Beogradski maraton, 21. aprila 2018. (danubeogradu.rs)