Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Dečja filharmonija u Sava centru: Deset veličanstvenih

Dečja filharmonija u Sava centru: Deset veličanstvenih

U nedelju, 17. decembra od 19.00, Dečja filharmonija priređuje novogodišnji gala koncert „Deset veličanstvenih“. To će u Sava centru biti prava „zimska muzička čarolija“.

Cene ulaznica su 700, 1000 i 2000 RSD.

Dečja filharmonija, svake godine tradicionalano priređuje Novogodišnji gala koncert – Zimska muzička čarolija, namenjen lјubitelјima klasične muzike svih generacija. Ovo će biti jubilarni, deseti koncert „Deset veličanstvenih“ na kom će biti izvedeni hitovi Dečje filharmonije – najpopularnije kompozicije različitih žanrova.

Dečja filharmonija svira klasike, filmsku muziku…

Pored popularne klasike, Štrausa, Ofenbaha, Betovena, Baha, na repertoaru će biti i muzika iz filmskih hitova poput „Star Wars“, „Zaleđeno kraljevstvo“, „Indijana Džouns“, „Pirati sa Kariba, „Mari Popins“… ali i domaći prepoznatlјivi pop hitovi, kao i tradicionalne pesme.

Orkestrom će dirigovati Ljubiša Jovanović.

Ovogodišnju „čaroliju“ „Deset veličanstvenih upotpuniće i operska pevačica Katarina Jovanović i mlada muzička zvezda, Marija Žeželј, što će biti prava muzička poslastica.

Marija Žeželј je multitalentovana devojka čija popularnost raste iz dana u dan. Iako je nedavno napunila 18 godina, njen YouTube kanal već broji nekoliko stotina hilјada pratioca, na Instagram-u se približava broju od pola miliona fanova, bavi se modelingom, napisala je knjigu „Moj slatki život“ a letos je zaplovila u muzičke vode kada je objavila svoj prvi singl i letnji hit „Dance Like Nobody’s Watching“. Od kako je objavlјen, Marijin drugi singl „Louder Than A Drum“ se nalazi na vrhu top liste najslušanijih singlova u Srbiji na striming servisu Deezer.

Svake godine Dečja filharmonija predstavlјa i svoje nove soliste, mlade muzičare i dobitnike brojnih nagrada na domaćim i svetskim takmičenjima.

Ove godine će publika imati priliku da vidi i čuje prvu generaciju solista koji sada studiraju na prestižnim akademijama širom sveta. Dečja filharmonija je tokom proteklih deset godina prepoznata kao jedinstven brend u kulturi regiona, koji je inicirao kulturnu razmenu i druženje najmlađih.

Svojim čuvenim koncertima na otvorenom kao što je nastup na Tašmajdanu u okviru manifestacije „Noć muzike“, pred 10.000 lјudi u publici i još 5000 onih koji su ostali ispred kapija Tašmajdana, Dečja filharmonija je „pokrenula talas“ sličnih manifestacija i doprinela popularizaciji klasične muzike među mlađom publikom. (danubeogradu.rs)