Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Elektropionir: Besplatan koncert bendova Virvel i Baobab

Elektropionir: Besplatan koncert bendova Virvel i Baobab

U petak, 22. decembra od 21.00, u klubu Elektropionir (Cetinjska 15) biće održan besplatan koncert bendova Virvel i Baobab.

U pretprazničnoj histeriji Virvel, i njihovi specijalni gosti Baobab, stižu u Elektropionir direktno od Deda Mraza da svu dobru (i onu drugu) decu obraduju besplatnim koncertom!

Virvel sprema specijalni novogodišnji set, spremni da i sami sebe iznenade. Bend iz Arilja Baobab će iskoristiti priliku da promoviše svoj poslednji album „Naše vreme“.

Spremite cipele za ples i dobro raspoloženje, za ovaj koncert vam ništa više nije potrebno!

VirvelZa dž

Virvel je osnovan 2000. godine u Beogradu. Njegovi članovi su: Tijana Drobac: bas, vokal, Zoran Stojčić: gitara i buka, Dušan Mančić Golmajer: bubnjevi, udaraljke, Dejan Drobac: gitara, emulator.

Članovi benda su tokom dugogodišnjeg iskustva stekli iskustvo u nekoliko poznatih beogradskih bendova pre nego što su došli do vrha svoje kreativnosti pod imenom Virvel. Do sada je grupa održala dosta uspešnih koncerta i snimila dva albuma.

Virvel je jedinstvena pojava na području bivše Jugoslavije. Ne plašeći se da pretražuju zvuk i sopstvene emocije, članovi benda stvaraju autentični senzibilitet koju su svi instinktivno postigli u trenutku kada su se okupili. Eksperimentisanje sa skoro svakim muzičkim žanrom čini nastup Virvela izuzetnim iskustvom.

Zvuk ovog benda, koji su kritičari opisivali kao postrock, zapravo predstavlja stvaranje atmosfere drugih mogućnosti korišćenjem osnovnih rock alata. Verujući u alternativnu stvarnost, članovi benda uglavnom izbegavaju medije. Oni objavljuju albume na svojoj izdavačkoj etiketi, sami biraju ljude s kojima sarađuju i način na koji to rade.

Baobab

Baobab
Baobab

Baobab je nastao pre više od dve decenije u Arilju, a samo dve probe bile su dovoljne da Miodrag Petrović, Vladimir Korizma, Ivan Ikonić i Dejan Đuković napišu i odsviraju prve pesme.

Vreme je prolazilo, kvartet je postao trio, a zvuk se menjao od „garažne buke“ do klasične pop pesme.

Prvi album objavljen je 1998. godine – „Pesme iz babine kuće“. Posle nekoliko godina pauze, 2004. godine u grupu dolazi Goran Jevtović koji postaje stalni član. Svirke postaju češće…

Ideja o snimanju singla sa dve-tri pesme, gde bi priču vukao „Znak“, prerasla je u album „Naše vreme“.

Prvi singl „U gradu koji tone“ izašao je krajem februara, drugi „Znak“ početkom maja, a onda sa prolećem i letom, neke pesme su ostale a druge došle na ovaj album. I konačno krajem novembra 2017. je sve završeno i „Naše vreme“ je tu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.