Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Gogol Bordello u Bašti SKC-a

Gogol Bordello u Bašti SKC-a

U okviru svetske turneje povodom objavljivanja novog albuma „Seekers And Finders“, Gogol Bordello će nastupiti 28. maja od 21.00 u Bašti SKC-a.

Ulaznica u pretprodaji košta 2.000 dinara preko mreže Eventim.

„Lavina gneva pretvorenog u radost ide ka vama… Psihička tortura pretvorena u telepatsku ljubav, takođe! Vidimo se na putu, rođaci!“, poručuju muzičari iz ovog benda.

Džipsi pank-rok grupa Gogol Bordello, za skoro dve decenije postojanja zahvaljujući visokoenergetskim živim nastupima, stekla je zavidnu reputaciju, kao „globalno najuzbudljivija koncertna atrakcija koja je došla iz Njujorka (Billboard)“ i „svetski najbuntovničkiji bend uživo (Rolling Stone)“.

Gogol Bordello predvodi Eugene Hutz

Poreklom iz Ukrajine, harizmatični Eugen Hutz pokrenuo je Gogol Bordello u Njujorku 1999. godine i za kratko vreme opčinio publiku najvećih svetskih festivala. Bend je svoj status učvrstio nizom odlično prihvaćenih albuma.

Tako je „Super Taranta!“ (2007) ugledni američki kritičar Robert Christgau ocenio kao „najbolji album decenije. Tačka.“, dok je za „Seekers and Finders“ (2017) kritičar uticajnog portala Allmusic napisao da je „buntovan, dirljiv i zabavan, kao i bilo šta drugo što je do sada snimio Gogol Bordello“.

– Za mene je muzika način da istražim ljudske mogućnosti. To je moja glavna zanimacija u životu – ljudske mogućnosti. Svi znamo da ima negde u nama nešto što ne koristimo. Kako do toga? Kako to doseći? Pa sam jednog dana samo sebi rekao: ‘Idem da to pronađem’ – kaže Hutz. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.