Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (14. decembar 2017)
Novi filmovi: Ferdinand
Novi filmovi: Ferdinand

Novi filmovi u bioskopima (14. decembar 2017)

Novi filmovi – „Ferdinand“, „Dah života“, „120 otkucaja u minuti“ i „Čovek delfin“ – prikazivaće se u bioskopima od 14. decembra 2017. godine.

Ferdinand

Od reditelja Karlosa Sandane, koji nam je doneo omiljene svetske hitove „Rio“ i „Ledeno doba“, stiže „Ferdinand“, film o velikom biku sa još većim srcem. Pošto su ga ljudi pogrešno doživeli kao jednu razuzdanu zver, Ferdinanda zarobljavaju i odvode od kuće. Odlučan da se vrati svojoj porodici, on okuplja tim krajnjih suprotnosti i kreće na neverovatnu avanturu. Priča o Ferdinandu dokazuje da predrasude ne smeju da postoje i da ne treba da sudimo nekom biku po njegovom izgledu.

Originalni naslov: Ferdinand. Dužina trajanja filma: 108 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017. Žanr: animirani, porodični. Glasovi: Aleksandar Radojičić, Tamara Krcunović, Niggor, Ivona Rambosek, Srđan Čolić. Reditelj: Carlos Saldanha.

Dah života

Novi filmovi: Dah života

Kada Robinu u 28. godini dijagnostikuju paralizu, osuđen je na bolnički krevet i tek nekoliko meseci života. Uz pomoć Dianine braće i revolucionarnog izumitelja Tedija Hala, Robin i Diana odbijaju da ograniče svoj način života i kreću u borbu za život – odgajajući pri tom svoga sina, putujući i pomažući drugim pacijentima sa sličnom dijagnozom.

Originalni naslov: Breathe. Dužina trajanja filma: 117 minuta. Država i godina proizvodnje: Velika Britanija / 2017. Žanr: drama. Uloge: Andrew Garfield, Claire Foy, Diana Rigg, Tom Hollander, Hugh Bonneville. Reditelj: Andy Serkis.

120 otkucaja u minuti

Novi filmovi: 12o otkucaja u minuti

Devedesetih godina prošlog veka, AIDS je odneo bezbroj života. Francuska organizacija ACT UP-PARIS pokreće veliku kampanju u borbi protiv opšte ravnodušnosti. Najtan, novi član organizacije, pošto ispriča svoju priču, potresa posebno Šona, koji se predao stoprocentno u borbi protiv opake bolesti.

Originalni naziv: 120 battements par minute. Dužina trajanja filma: 140 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2017. Žanr: drama. Uloge: Nahuel Perez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz. Reditelj: Robin Campillo.

Čovek delfin

Novi filmovi: Čovek delfin

Posle premijere na otvaranju 21. Međunarodnog festivala podvodnog filma „Čovek delfin“ prikazivaće se u Dvorani KCB. „Čovek delfin“ je dokumentarac o Žaku Majolu, jednom od pionira u sada već popularnom sportu – ronjenju na dah. „Genije ronjenja“, njegov spektakularan i uzbudljiv život i granice koje je pomerao, inspirisao je i Lik Besona da snimi film „Veliko plavetnilo“, koji je svojevremeno oborio sve granice gledanosti i postao jedan od kultnih filmova u kome su brilijantne uloge ostvarili Žan-Mark Bar, Žan Reno i Rozana Arket.

Uz naraciju Žan-Mark Bara, glumca koji je uspešno portretisao Majola u Velikom plavetnilu, film „Čovek delfin“ protkan je retkom filmskom arhivom od 50-ih pa nadalje, uz zapanjujuću savremenu podvodnu fotografiju. Portret čoveka koji je dosegao granice ljudskog tela i uma prikazan je kroz priče, razgovore i druženja od Mediterana do Japana, od Indije do Bahama, sa njegovom decom Doti i Žan Žakom, kao i svetskim šampionima u ronjenju na dah Vilijamom Trubridžom, Megan Hini-Grier i Umbertom Pelizarijem.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.