Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (7. decembar 2017)
Novi filmovi: Vino i vetar
Novi filmovi: Vino i vetar

Novi filmovi u bioskopima (7. decembar 2017)

Novi filmovi – „Vino i vetar“, „Bez ljubavi“, „Starateljstvo“, „Druga strana svega“, „Poslednji posao“, „Još 24 sata života“, „Duhovi Ismaila“, „Star Wars – Poslednji džedaji“ – prikazivaće se u bioskopima od 7. decembra 2017. godine.

Vino i vetar

Od priznatog reditelja trilogije „Španski apartman“ i „Pariz“ u bioskope stiže „Vetar i vino“, dirljiva i delikatna priča o porodičnim vezama, odraslosti, povratku korenima, vinu i ljubavi, smeštena u prekrasne pejzaže i vinograde Burgundije.

Originalni naslov: Ce qui nous lie. Dužina trajanja filma: 113 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2017. Žanr: drama. Uloge: Pio Marmai, Ana Girardot, François Civil. Reditelj: Cédric Klapisch.

Poslednji posao

Novi filmovi: Poslednji posao

U fokusu je grupa uspešnih kriminalaca koja se našla zarobljena u skladištu gde im preti opasnost od napadačkog psa Denira. Film predstavlja niz priča koje istražuju ljubav, strah, greške i pogrešne poteze koji su ih doveli na mesto na kom su, i gde se bore za život.

Originalni naslov: Bullet Head. Dužina trajanja filma: 93 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017. Žanr: krimi. Uloge: Adrien Brody, Antonio Banderas, Rory Culkin. Reditelj: Paul Solet.

Duhovi Ismaila

https://youtu.be/Esy1mJa2LC8

Priča prati Ismaila Vijara, reditelja koji započinje snimanje novog filma, inspirisanog svojim bratom diplomatom za koga veruje da je špijun. Snimanje se prekida psole povratka njegove supruge, Silvije, koja je nestala pre dvadeset godina. Pošto je bio uveren da je Silvija mrtva, njen povratak ga dovodi do ludila, zbog čega napušta snimanje i odlazi u porodičnu kuću u Rubeu. Vijarev život doživljava sunovrat, sada živi kao pustinjak opkoljen svojim duhovima.

Originalni naziv: Les fantômes d’Ismaël. Dužina trajanja filma: 114 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2017. Žanr: drama, triler. Uloge: Mathieu Amalric, Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg. Reditelj: Arnaud Desplechin.

Starateljstvo

Novi filmovi: Starateljstvo

Žilijen je jedanestogodišnji decak koji je zbog odluke suda posle razvoda njegovih roditelja rastrzan između majke i oca, protiv čijeg je starateljstva negodovao i na sudu. Publika, postavljena u centar intrige, polako otkriva, iz scene u scenu, kako nasilje u porodici funkcioniše – skoro uvek iza zatvorenih vrata. Ova francuska drama u režiji Havijera Legrana osvojila je srebrnog medveda na Venecijskanom festivalu ove godine.

Originalni naziv filma: Jusqu’à la garde. Dužina trajanja filma: 93 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2017. Žanr: drama. Uloge: Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria. Reditelj: Xavier Legrand.

Bez ljubavi

Boris i Ženja prolaze kroz proces razvoda braka. Konstantno se svađaju, pokušavaju da prodaju stan, ali su već krenuli da se pripremaju za novi život: Boris sa svojom mladom i trudnom devojkom, a Ženija sa svojim bogatim ljubavnikom, koji želi da se oženi. Oni ni ne pomišljaju na svog dvanaestogodišnjeg sina Aljošu, sve dok ne nestane.

Originalni naziv: Nelyubov. Dužina trajanja filma: 128 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Rusija / 2017. Žanr: drama. Uloge: Yanina Hope, Maryana Spivak, Aleksey Rozin. Reditelj: Andrey Zvyagintsev.

Druga strana svega

Novi filmovi: Druga strana svega

Zaključana vrata u jednom stanu u Beogradu već 70 godina predstavljaju barijeru koja jednu porodicu odvaja od njene prošlosti. Započinjući intimni razgovor sa svojom majkom o ovoj političkoj razdelini u njenom stanu, rediteljka trasira priča o podeljenoj kući i zemlji progonjenoj duhovima prošlosti. Hronika nekoliko generacija jedne porodice u Srbiji prerasta u portret jedne aktivistkinje u vreme velikih previranja, preispitujući odgovornost svake generacije da se bori za svoju budućnost. Film Mije Turajlić predstava zasigurno jedan od najvažnijih dokumenatraca poslednjih godina u Srbiji i svetu. „Ako sam ja zaista osvajala slobodu, onda je to najneuspešniji posao koji sam u životu obavila“ – Srbijanka Turajlić.

Dužina trajanja filma: 100 minuta. Države i godina proizvodnje: Srbija, Francuska, Katar / 2017. Žanr: dokumentarni. Rediteljka: Mija Turajlić.

Još 24 sata života

Novi filmovi: Još 24 sata života

Bivši elitni vojnik, Trevis Konrad, uništen je tragedijom koja mu se dogodila. Smrt supruge i sina na njega ostavlja neizbrisiv trag. U teškom trenutku, iznenada, pojavljuje se njegov stari prijatelj iz vojske, Džim Morou. Predlog koji mu je iznet, Konrad ne može da odbije. Morou sada radi za veoma moćnog čoveka, koji se bavi tajnim vojnim preduzetništvom, Reda Mauntina, koji Konradu nudi veoma opasan ali i veoma unosan zadatak, da bude plaćeni ubica. Trevis prihvata, ali ceo njegov život okrenuće se u potpuno pogrešnom smeru kada ga pogađa smrtonosni hitac veoma uspešne Interpolove agentkinje Lin Biset. U trenutku kada oseća da je njegov život završen, Trevis Konrad se budi u operacionoj sali. Telo mu oživljava, zahvaljujući ekstremnom medicinskom poduhvatu i on dobija još 24 sata života.

Originalni naslov: 24 Hours to Live. Dužina trajanja filma: 93 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017. Žanr: triler. Uloge: Rutger Hauer, Ethan Hawke, Paul Anderson, Nathalie Boltt, Tanya van Graan. Reditelj: Brian Smrz.

Star Wars – Poslednji džedaji

Novi filmovi: Star Wars - Poslednji džedaji

Povodom premijere novog SW filma biće prikazan prethodni „Star Wars: Buđenje sile“. U nastavku – „Star Wars: Poslednji džedaji“… Rej je zakoračila u jedan veći svet i nastaviće svoje epsko putovanje s Finom, Poom i Lukom Skajvokerom u sledećem poglavlju Star Wars sage. U osmoj epizodi, koju je napisao i režirao Rajan Džonson i koja nastavlja priču započetu u filmu „Buđenju Sile“, ponovo ćemo videti Marka Hamila, Keri Fišer, Adama Drajvera, Dejzi Ridli, Džona Bojegu, Oskara Ajzaka, Lupitu Njongo, Domnala Glisona, Entonija Danijelsa, Gvendolin Kristi i Endija Serkisa. Novi članovi ekipe uključuju oskarovca Benisija Del Tora, nominovanu za Oskara Loru Dern i talentovanu novu nadu Keli Mari Tren.

Originalni naslov: Star Wars: The Last Jedi. Dužina trajanja filma: 150 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2017. Žanr: naučna-fantastika, avantura.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.