Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Novogodišnji Fijuk sajam, 22. decembra
Fijuk sajam
Fijuk sajam

Novogodišnji Fijuk sajam, 22. decembra

U petak, 22. decembra od 17.00, u CUK Imago (Dečanska 14) biće organizovan novogodišnji Fijuk sajam malih i samostalnih izdavača i izlagača.

Tokom prodajnog dela Sajma (17.00-23.00) štampari iz Fijuk prodavnice su za posetioce pripremili sito-štampu uživo, pa ako želite da nosite petokraku u crvenoj boji ponesite omiljeni komad odeće na kome ćete ovaj motiv i štampati.

Biće organizovana i izložba plakata „iz titanskih vremena […] kada je grafičko obeležavanje važnih datuma bilo isto toliko važno kao prošli događaji koji su se slavili“. Naziv izložbe je „Kroz vasionu, polja i breg“ a rezultat je dugogodišnjeg sakupljanja plakata jednog nastavnika likovne kulture jedne beogradske škole.

Kolekcija je dalje prenošena i poklanjana dok nije došla do Gorana Stojčetovića. Sada čini deo arhiva AKC Matrijaršija.

Među učesnicima sajma su Modesty stripovi, studenti FMK, SKCNS, Beogradski Graffitti, Shlitz Comics, Novo doba, Lavirint art, Kamenochi, ToBiTiVolela printovi, Ceramic Studio br. 2 i drugi.

Fijuk sajam je i muzika

Fijuk sajam biće nastavljen i posle 23.00 muzičkim programom.

Nastupiće bend Hotel Makedonija čiji članovi sebe opisuju na sledeći način: „Sviraju utvare i aveti davno izginule tajne muzičke družine koja je nastupala u banket-sali kupleraja beogradskog Hotela Makedonija“.

Posle njih na scenu stupa prekaljeni, da ne kažemo majstor skreča, Skreč majstor Ljuban, čije ste mikseve mogli da čujete u kultnom filmu „Turbotronik“. Njegovi kolaži su smeli i zabavni, a ovaj put obećava treš ekstazu u ponom gasu kroz masu, i žurku do jutra. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.