Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Obojeni program + Vizelj u Domu omladine Beograda

Obojeni program + Vizelj u Domu omladine Beograda

U subotu, 23. decembra, grupa Obojeni program nastupiće u Domu omladine Beograda zbog promocije albuma „Exit 2017“. Gosti: Vizelj.

Ovih dana, Obojeni program će objaviti vinilno izdanje live albuma „Exit 2017“ a na njemu će se naći spektakularan nastup koji su priredili na Main Stage-u Exitovog leta ljubavi.

„Svaka definicija gubitak je slobode“, a Obojeni p​rogram svoju slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rokenrol, koji je najupadljiviji upravo na nastupima uživo! Svaki njihov koncert je prilika da se obnovi životna energija i redefinišu životni ciljevi.

Već četiri decenije – Obojeni program

Obojeni p​rogram je bend koji postoji skoro četiri decenije i od prvog dana nametnuli su se kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, a tu „autentičnost“ nije lako definisati.

Branislav Babić Kebra i OP kroz svoju muziku kanališu The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats… ali sve vreme uspevaju da ne zvuče kao neko od pomenutih. Oni su pravac za sebe, muzički izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim. Obojeni program su izbor koji napravite u jednom trenutku svog života i ostajete mu verni dok u vama tinja ta vatra slobode i bunta.

Kebra i Obojeni program su ti malobrojni srećnici kojima nije problem da sebe nanovo izmišljaju, da probaju nešto novo, da rizikuju i iznenađuju. Od 1980. godine do danas kroz bend je prošlo bar pedeset muzičara, a deo opšte kulture cele jedne generacije je predstavljanje benda u emisiji legendarnog Johna Peela na BBC radiju i emitovanje spota za „981“ u MTV 120 minuta.

U poslednjih nekoliko godina beogradska publika je Obojeni program bila u prilici da vidi u intimnim klupskim okruženjima, a budući da je povod za prednovogodišnji nastup vrlo značajan, Kebra je sa ekipom odlučio da se preseli u veću salu, a sa druge strane i dovoljno intimnu – u salu Ameikana Doma omladine Beograda.

Njihovi gosti biće mladi beogradski sastav Vizelj. U Hrvatskoj kažu da ih tri reči najbolje opisuju: „Nabrijano, besno, električno“, da „pokazuju kako se praši dobar rock and roll“, a Nikola Vranjković je za njih rekao da „imaju nešto što su imali i Šarlo akrobata i rana Azra“.

Do 10. decembra cena ulaznice je 600 dinara, a od 11. decembra – 800 dinara; na dan koncerta cena će biti 1000 dinara. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.