Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ring Ring: Poslednji koncert u Jevrejskoj 16

Ring Ring: Poslednji koncert u Jevrejskoj 16

U sredu, 27. decembra od 20.00, organizatori festivala Ring Ring priređuju poslednji koncert u KC Rex u prostoru u Jevrejskoj 16.

Ovde se od 1995. godine odvijao izuzetno bogat program – muzički, filmski, plesni, debatni…

Najdugovečniji na ovom, sada već kultnom mestu je muzički festival Ring Ring, koji je do danas izbrojao 22 izdanja, sa više od 160 koncerata u Jevrejskoj 16.

Poslednje srede u ovoj godini nastupiće najpre Bečlijka Jelena Popržan, sa svojim solo programom, a zatim domaća grupa The Cyclist Conspiracy.

Kompozitorka, violistkinja i pevačica Jelena Popržan je dobro poznato ime domaćoj publici, iako već godinama živi i stvara u Austriji. Sa raznim bendovima ranije je dolazila u Beograd.

Sad je došao red na njen solo nastup, koji već nekoliko godina gleda i sluša publika u Evropi, a kod nas će ovo biti prva prilika za to. Kao i uvek, veselo, otkačeno, na granici žanrova.

Jelena je višestruki dobitnik austrijskih world music nagrada; sa svojim grupama je nastupala na četiri kontinenta. Najnoviji projekat, star tek nekoliko meseci je duo sa Damirom Imamovićem.

The Cyclist Conspiracy
The Cyclist Conspiracy

O bendu The Cyclist Conspiracy se sve više priča. Ne samo zbog zvučnog imena, već i zbog beskompromisnog pristupa i muzike koja je se ne da lako žanrovski odrediti, dok su uticaji na njihov kreativni izraz toliko brojni i kompleksni da zahtevaju angažovanje tima etnologa, filozofa, etnomuzikologa, putopisaca, kulturologa.

Sajklisti se ne boje mnoštva, pa im dodavanje novih članova ne predstavlja problem. Dok je pevačica Svetlana Spajić višestruki učesnik Ring Ring festivala, ostatak tima je muzički sazrevao u Rexu. Ovom prilikom predstaviće svoju složenu kosmologiju u devetočanom sastavu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.