Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Soul Society: Tamara Jokić i Robert Glasper Belgrade Experiment

Soul Society: Tamara Jokić i Robert Glasper Belgrade Experiment

U klubu Soul Society (stari Bitef, Skver Mire Trailović) ovog vikenda nastupiće Tamara Jokić i Robert Glasper Belgrade Experiment.

Poslednjeg petka 2017. godine, 29. decembra Tamara Jokić će u pretvorati Soul u utočište mediteranskih i balkanskih melodija, u okviru projekta i koncerta „Svet u sobi“.

Pre nego što ju je Berklee College of Music opčinio raznovrsnošću kako kultura tako i muzike, Tamara Jokić je dugo bila privržena fado muzici i celokupnom sentimentu Iberijskog poluostrva. Posle studija španskog i portugalskog, Tamara odlazi u Boston na koledž koji je košnica savremene muzike i svih melodija i ritmova sveta.

Od Španije i Portugala, severa Afrike, Balkana i Bliskog istoka, ona dolazi do svog izraza koji podrazumeva muzičko nasleđe svih ovih kultura. „Svet u sobi“ predstavlja seriju koncerata mediteranske i balkanske muzike, koji je Tamara održala u Beogradu i Valjevu u julu 2017. godine.

U klubu Soul Society, u njenoj sobi muzike gde bruje melodije Mediterana i Balkana, pridružuju joj se izvrsni muzičari: Pera Krstajić, Nikola Milenković i Peđa Milutinović.

Cena ulaznice je 300 RSD.

Robert Glasper Belgrade Experiment

Belgrade Experiment
Belgrade Experiment

Uoči koncerta džez zvezde Roberta Glaspera, ovaj bend je stvoren baš u klubu Soul Society.

Sada se izvrsni mladi muzičari vraćaju na binu na kojoj je magija nastala. Nastupiće u subotu, 30. decembra i doneti instrumentale Roberta Glaspera kao i pesme sa albuma „Black Radio“.

Biće tu i nekoliko mashup-ova sa pesmama koje su poznate svima koji vole r’n’b, soul i hip-hop.

Nastupiće Katarina Kočetova, Bogdan Đurđević, Milena Jančurić, Ivan Radivojević, Marko Ćurčić, Ilija Mihailović, Gorica Šutić i Milica Dobrić.

Cena ulaznice je 300 RSD.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.