Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Tanguango: Veče tango muzike u Muzeju nauke i tehnike

Tanguango: Veče tango muzike u Muzeju nauke i tehnike

U subotu, 23. decembra od 20.00, u Muzeju nauke i tehnike biće održano Veče tango muzike u izvođenju kvinteta Tanguango.

Ulaz je besplatan.

Na programu su tradicionalni tango i tango nuevo.

Kvintet Tanguango osnovale su 2013. godine mlade akademske umetnice uz saradnju i podršku Instituta „Tango Natural“ iz Beograda, a čine ga: Sonja Lukić (klavir), Ljubica Damčević (violina, vokal), Jelena Adamović (violina), Dušica Luković (harmonika), Nevena Stanić (kontrabas).

Tanguango – i koncerti i milongeZa dž

Tango muzikom počele su da se bave još u srednjoškolskim danima svirajući u orkestru Tango Juventud pod dirigentskom palicom bandoneoniste i profesora Aleksandra Nikolića.

Već 2007. godine sa pomenutim orkestrom osvajaju i nagradu na takmičenju u italijanskom gradu Kastelfidardu, u kategoriji za muziku Astora Pjacole. Posle toga karijere im se razvijaju odvojeno.

Međutim, nekoliko godina kasnije, ove dobitnice brojnih pojedinačnih muzičkih nagrada formiraju kvintet Tanguango koji pored muzike Astora Pjacole izvodi i tradicionalne tango numere kompozitora Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljesea, Fransiska Kanara…

Tanguango kvintet svira kako za koncertnu, tako i za plesnu publiku na milongama. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.